„Jauna moteris sukurta tam, kad mylėtųsi ir gimdytų vaikus, bet jos natūralius instinktus nuslopina visuomenės moralė, kurioje mergaitėms galioja kitas tvarkaraštis, - teigia H. Mantel. - Taip pat, man atrodo, moteriškas tvarkaraštis glaudžiai susietas su vyrišku. Vyrai seksualinį piką pasiekia dvidešimties, o socialinį – keturiasdešimties. Tačiau egzistuoja daugybė moterų, kurioms šie socialiniai standartai visiškai negalioja“.

Rašytoja mano, kad visuomenė elgiasi „veidmainiškai“, kai svarstoma apie paauglių seksą ir nėštumą, rašoma DELFI.ua.

„Būdama keturiolikos, aš jau buvau pasirengusi turėti savo šeimą ir namus, - sako H. Mantel. – Ir jei tai būtų buvę laikoma norma, tame amžiuje jau būčiau susimąsčiusi apie porą vaikų. O trisdešimties būčiau gavusi filologijos laipsnį. Tačiau visuomenė šiandien iš manęs reikalauja pakeisti prioritetus. Kam mes turime mokytis dvidešimties, kai pati gamta reikalauja iš mūsų būti motinomis? Gal ir ne visos turi tokių poreikių, bet bent jau dauguma!“

H. Mantel manymu, kur kas natūraliau motinai gimdyti keturiolikos, nei, pavyzdžiui, penkiasdešimt aštuonerių. Su ja kategoriškai nesutinka ekspertai.

Sju Makdonald iš Karališkojo akušerijos koledžo pareiškė: „Vaiko gimimas – tai įvykis, kuris keičia moters gyvenimą! Keturiolikmetėms varu ar užtenka jėgų ir nervų likti pačioms savimi, kokie čia gali būti gimdymai? Taip, fiziologine prasme šio amžiaus mergaitės jau gali gimdyti, bet psichologiškai jos vargu ar susidorotų su motinyste. Kaip galima būti normalia mama, jei tavo pačios vaikystė dar nesibaigė?“


Balsavimas - iki pirmadienio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją