Reikės:
1 stiklinės džiovintų spanguolių,
1 stiklinės kambario temperatūros sviesto,
1 stiklinė brendžio (išmirkykite spanguoles ir atsidėkite 1 šaukštą),
¾ stiklinės baltojo cukraus,
¾ stiklinės rudojo cukraus,
2 kambario temperatūros kiaušinių,
½ šaukštelio vanilės ekstrakto,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio druskos,
2 ¼ stiklinės miltų,
1 stiklinės baltojo šokolado gabalėlių.
Gaminimo būdas:
1. Sudėkite spanguoles į negilų indą, užpilkite brendžiu, kad apsemtų. Uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą 1 val. Nukoškite. Spanguoles ir brendį supilkite į atskirus dubenėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
2. Išsukite sviestą iki purumo. Sudėkite cukrų ir gerai išplakite.
3. Sudėkite kiaušinius, vanilės ekstraktą, 1 šaukštą brendžio, kuriame mirko spanguolės. Išplakite.
4. Sumaišykite miltus, kepimo sodą, druską ir maišydami suberkite į sviesto mišinį. Sudėkite išmirkytas spanguoles ir baltojo šokolado gabalėlius. 15 min palaikykite šaldytuve.
5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite po kupiną šaukštą tešlos. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 10-12 min, kol sausainiai taps gelsvai rusvi. Leiskite atvėsti.
Skanaus!