Reikės:

1 stiklinės džiovintų spanguolių,
1 stiklinės kambario temperatūros sviesto,
1 stiklinė brendžio (išmirkykite spanguoles ir atsidėkite 1 šaukštą),
¾ stiklinės baltojo cukraus,
¾ stiklinės rudojo cukraus,
2 kambario temperatūros kiaušinių,
½ šaukštelio vanilės ekstrakto,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio druskos,
2 ¼ stiklinės miltų,
1 stiklinės baltojo šokolado gabalėlių.

Gaminimo būdas:

1. Sudėkite spanguoles į negilų indą, užpilkite brendžiu, kad apsemtų. Uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą 1 val. Nukoškite. Spanguoles ir brendį supilkite į atskirus dubenėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

2. Išsukite sviestą iki purumo. Sudėkite cukrų ir gerai išplakite.

3. Sudėkite kiaušinius, vanilės ekstraktą, 1 šaukštą brendžio, kuriame mirko spanguolės. Išplakite.

4. Sumaišykite miltus, kepimo sodą, druską ir maišydami suberkite į sviesto mišinį. Sudėkite išmirkytas spanguoles ir baltojo šokolado gabalėlius. 15 min palaikykite šaldytuve.

5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite po kupiną šaukštą tešlos. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 10-12 min, kol sausainiai taps gelsvai rusvi. Leiskite atvėsti.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją