Jums reikia pamiegoti

Daugelis žmonių valgo norėdami gauti energijos. Kai esate pavargę, jums sunkiau susikoncentruoti ir jums neberūpi tai, kaip norite gyventi. Norėdami būti žvalesni, žmonės užkandžiauja tarp valgymų, kai iš tiesų jiems energijos suteiktų trumpas miegas.

Jūs painiojate sveiką maistą su mažai kaloringu

Pirmasis žingsnis sveikos mitybos link - vartoti širdžiai sveikus augalinius riebalus (pavyzdžiui, alyvų aliejų), tačiau visi riebalai (sveiki ir nesveiki) yra vienodai kaloringi: maždaug 120 kalorijų viename šaukšte. Širdžiai sveiki riešutai gali būti puikus užkandis, tačiau žiūrėkite, kiek jų suvalgote, kadangi nedidelė sauja riešutų turi 100 kalorijų.

Jūs vartojate vaistus

Jei pradėjote vartoti naujus vaistus ir jums atrodo, kad pradėjo augti svoris, gali būti, kad esate teisūs. Kai kurie vaistai sulėtina jūsų organizmo medžiagų apykaitą ir (arba) skatina apetitą. Tarp tokių vaistų yra kai kurie antidepresantai ir nuotaiką stabilizuojantys vaistai, antihistaminas, insulinas ir uždegimą slopinantys vaistai. Pasikonsultuokite su savo gydytoju, norėdami sužinoti, ar galėtumėte pakeisti vaistus, norėdami išvengti nepageidaujamo šalutinio poveikio.

Jūs sergate, tačiau to nežinote

Kai kurios ligos yra „pasislėpusios“ ir gali stipriai padidinti jūsų problemas, kai norite numesti svorio. Skydliaukės problemos, padidėjęs insulino kiekis kraujyje (netgi jei cukraus kiekis kraujyje nėra padidėjęs) ir nuotaikos sutrikimai (depresija ir nerimas) gali kliudyti sėkmingai mažinti svorį. Apsilankykite pas savo gydytoją ir paprašykite, kas jums paskirtų kraujo tyrimus, norėdami sužinoti, ar nesergate.

Jums reikia pagalbos valdant stresą

Bereikalingas valgymas kyla dėl koncentracijos stokos ir prastų įgūdžių kovojant su stresu, esančiu mūsų gyvenime. Mes valgome, norėdami nusiraminti ir atlyginti sau už ką nors, tačiau tai tik trumpalaikis sprendimas. Svarbu surasti būdus, kuo pakeisti maistą, naudojamą kaip streso valdymo priemonė.

Jūs valgote nereguliariai

Galbūt bandote sutaupyti laiko, pinigų arba suvartoti mažiau kalorijų, tačiau nereguliarus maitinimasis visuomet kliudo, bandant ilgam laikui numesti svorį. Kai nepavalgome laiku, pradeda veikti biologiniai procesai ir kai reikia valgyti sekantį kartą, mes jaučiamės per daug išalkę. Todėl žmonės, nepavalgę įprastu jiems laiku, vėliau suvalgo per daug.

Jūs neteisingai įvertinate porcijas

Netgi profesionalūs maisto ekspertai negali teisingai nustatyti patiekalo kalorijų kiekio tik pažiūrėję į jį. Tyrimai rodo, kad apskaičiuodami kalorijas, žmonės klysta bent jau 50 proc. Sumažinkite porcijas, naudodami mažesnes lėkštes ir indus, ir būtinai perskaitykite informaciją, pateikiamą ant patiekalų pakuočių.

Jūs per daug sportuojate

Pernelyg intensyvus sportavimas žadina apetitą, tai organizmo reakcija į poreikį papildyti energijos atsargas, siekiant išlaikyti medžiagų apykaitos pusiausvyrą. Lengva apgauti save, galvojant, kad mūsų kūnui reikia šimtų papildomų kalorijų, kad gautume pakankamai energijos.

Pervertinate sudeginamų kalorijų kiekį

Dažnai mes pervertiname kalorijų kiekį, kurį sudeginate sportuodami. Lengva manyti, kad sudeginome tūkstančius kalorijų, kai prakaituojame. Tačiau reikia įvertinti ne tik sportavimo trukmę, bet ir intensyvumą. Manymas, kad sudeginome pakankamai kalorijų, norėdami kompensuoti papildomą suvartoto maisto kiekį, yra lengvas būdas priaugti svorio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją