Reikės:
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 vidutinio dydžio smulkinto svogūno,
2 skiltelių spausto česnako,
2 skardinių pomidorų (smulkintų),
¼ stiklinės smulkintų šviežių petražolių,
1 šaukšto smulkintų šviežių krapų arba 1 šaukštelio džiovintų krapų,
500 g vidutinio dydžio šviežių arba šaldytų išlukštentų krevečių,
žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų,
2/3 stiklinės pasmulkinto fetos sūrio.
Gaminimo būdas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Pekepinkite svogūnus (3-5 min). Sudėkite česnaką, pakaitinkite dar 30 sek.
2. Sudėkite pomidorus, sumažinkite ugnį ir kaitinkite 5-10 min, kol sultys truputį sutirštės.
3. Nuimkite nuo ugnies. Sudėkite žoleles, krevetes, fetos sūrį, druską ir pipirus. Keptuvę pašaukite į orkaitę ir kepkite (neuždengę dangčiu) apie 10-12 min.
Nedelsdami patiekite. Valgykite su ryžiais, makaronais arba traškia itališka duona.
Gaunasi 4 porcijos.
Skanaus!