Reikės:

1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 vidutinio dydžio smulkinto svogūno,
2 skiltelių spausto česnako,
2 skardinių pomidorų (smulkintų),
¼ stiklinės smulkintų šviežių petražolių,
1 šaukšto smulkintų šviežių krapų arba 1 šaukštelio džiovintų krapų,
500 g vidutinio dydžio šviežių arba šaldytų išlukštentų krevečių,
žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų,
2/3 stiklinės pasmulkinto fetos sūrio.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Pekepinkite svogūnus (3-5 min). Sudėkite česnaką, pakaitinkite dar 30 sek.

2. Sudėkite pomidorus, sumažinkite ugnį ir kaitinkite 5-10 min, kol sultys truputį sutirštės.

3. Nuimkite nuo ugnies. Sudėkite žoleles, krevetes, fetos sūrį, druską ir pipirus. Keptuvę pašaukite į orkaitę ir kepkite (neuždengę dangčiu) apie 10-12 min.

Nedelsdami patiekite. Valgykite su ryžiais, makaronais arba traškia itališka duona.

Gaunasi 4 porcijos. 

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją