Seksualinių temperamentų tipai

Šiuolaikiniai seksologai skiria žmones į tris grupes: turintys aukštą, vidutinį arba žemą seksualinį temperamentą. Kiekviena tų grupių turi savitų bruožų.

Aukštas seksualinis temperamentas

Šie žmonės išsiskiria didžiuliu geismu, nenumaldoma aistra eksperimentuoti. Tie, kuriuos gamta apdovanojo aukštu temperamentu, paprastai subręsta anksčiau nei bendraamžiai ir jau dvylikos-trylikos metų gali pradėti lytinį gyvenimą. Užaugę jie jaučia poreikį seksui praktiškai kasdien, o trauka priešingai lyčiai neišnyksta labai ilgai.

Tokio temperamento damoms įžanginių glamonių beveik nereikia. Jas domina pats procesas. Užtenka jas palikti dienai be dėmesio, ir jos ras sau naują partnerį arba išgyvens vidinį konfliktą, rašo DELFI.ua.

Žemas seksualinis temperamentas

Seksas – ne svarbiausias dalykas tokių žmonių gyvenime. Jų lytinė branda paprastai vėluoja. Seksu jie užsiima kartą per mėnesį ar dar rečiau ir lengvai pakelia ilgą susilaikymą, stengiasi išsirinkti vieną partnerį visam gyvenimui.

Šio tipo moterys vertina įžangines glamones. Norėdamas įžiebti jų aistrą, vyras turi skirti labai daug dėmesio meilės žaidimams. Užtat jos labai romantiškos ir gali savo partneriui padovanoti nepamirštamų pojūčių.

Vidutinis seksualinis temperamentas

Tai labiausiai paplitęs tipas. Jų seksualinis gyvenimas – per vidurį tarp nuolatinių aistrų ir jų nebuvimo. Dauguma vidutinio temperamento žmonių aistroms pasiduoda ne dažniau kaip du tris kartus per savaitę. Pirmojoje gyvenimo pusėje jie gali dažnai keisti partnerius, paskui nusiramina. Tiesa, nutinka ir priešingai.

Seksualinio temperamento rodikliai

Pasirodo, egzistuoja antropometriniai seksualinio temperamento rodikliai. Jie, žinoma, ne visai tikslūs, bet standartai yra. Kokie gi jie? Fiziologai mano, kad juos apibrėžia visų pirma kojos ilgis. Tik nemanykite, kad kuo ilgesnė, tuo geriau – visa esmė proporcijose.

Jei išmatuotume kojos ilgį nuo šlaunikaulio gūbrio iki pėdos, o paskui padalintume ūgį centimetrais iš gauto skaičiaus, galėtume sužinoti indeksą, kuris ir parodo lytinę konstituciją.

Toliau pateikiama seksualinio temperamento priklausomybės nuo šio indekso schema.

Harmoningos poros formulė

Mokslininkai teigia, kad meilei ir santarvei viso labo tereikia, kad vyras būtų 1,09 karto aukštesnis už moterį. Tarkime, jos ūgis 172, jo - 187,5 cm. Gydytojas Boguslavas Polavskis iš Lenkijos atliko tyrimą, kuriame dalyvavo šeši šimtai porų nuo devyniolikos iki penkiasdešimties metų. Išmatavęs partnerius, gydytojas padarė įdomią išvadą: pasirodo, vyrai ir moterys, patys to nesuvokdami, ieško partnerio su tokiais fiziologiniais duomenimis, kad koeficientas daugumoje atvejų lygus 1,09. Ir, kaip parodė praktika, tokių porų tarpusavio santykiai harmoningiausi.

Aukštas temperamentas: vyro - 1,99 - 2,00; moters - 2,01 - 2,05.

Vidutinis temperamentas: vyro - 1,92 - 1,98; moters - 1,97 - 2,00.

Žemas temperamentas: vyro - 1,85 - 1,91; moters - 1,88 - 1,96.

Aukšto seksualinio temperamento vyrai paprastai būna vidutinio arba žemesnio ūgio, proporcingos figūros, išsiskiria vyriška išvaizda (platūs pečiai, siauri klubai). Damos taip pat neaukštos, putlios krūtinės ir klubų, ne itin ilgų kojų.

Beje, Leonardas da Vinčis pasirodė šios srities ekspertas: jis rekomendavo į žmonas imti žemas, trumpakojes, putlutes linksmas moteris.

Žemo seksualinio temperamento atstovai dažniausiai aukšti ir liesi, dažnai siaurų klubų ir įdubusios krūtinės. Jei sudėtume pirmosios ir antrosios grupės rodiklius ir padalintume iš dviejų, gautume viduriuką – vidutinio seksualinio temperamento atstovus.

Pažinties proceso metu mes stengiamės geriau pažinti pašnekovą, sužinoti jo diplomų kiekį ir pajamas, geriausiu atveju mes tikslinamės, kokiam Zodiako ženklui priklauso potencialus išrinktasis. Tačiau nereikėtų nuvertinti ir žmogaus seksualinio temperamento. Tuomet pasiektume seksualinį suderinamumą ir galėtumėm apsisaugoti nuo nusivylimų bei problemų seksualiniame, taip pat ir buitiniame gyvenime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją