4 porcijos
600 g bulvių,
500 g šparaginių pupelių,
400 g avienos,
druskos ir pipirų pagal skonį,
4 šakelių čiobrelio,
3 valg. šaukšt. alyvų aliejaus,
100 ml daržovių sultinio,
150 g grietinėlės,
300 g brinzos.
1. Neluptas nuplautas bulves virti pasūdytame vandenyje maždaug 20 min. Paskui nupilti vandenį, bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais.
2. Nuplauti šparagines pupeles, nuvalyti ir supjaustyti. Suberti jas į verdantį vandenį ir blanširuoti maždaug 6 min. Paskui supilti į kiaurasamtį, perlieti šaltu vandeniu ir palikti nusivarvėti.
3. Avieną supjaustyti maždaug 3 cm dydžio kubeliais. Žalumynus nuplauti ir nusausinti.
4. Orkaitę įkaitinti iki 200°. Kepimo formoje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite jame avienos gabaliukus. Pagardinti pipirais ir druska. Supilti sultinį, grietinėlę ir užvirinti. Sudėti bulves ir pupeles. Supjaustyti brinzą kubeliais, susmulkinti žalumynus ir taip pat suberti į mėsą.
5. Uždengti kepimo formą dangčiu ir troškinti ragu orkaitėje maždaug 40 min.
Skanaus!