Atlikę apklausas, psichologai iš Ročesterio universiteto Virdžinijoje išsiaiškino, kad savaitgaliais žmonės ne tik daugiau džiaugiasi gyvenimu, bet ir mažiau serga. Jie tai sieja su tuo, kad savaitgalio metu žmonės jaučiasi kur kas laisvesni ir gali daugiau bendrauti su artimaisiais, rašo žurnalas „Zdorovje“.

Psichologė Irina Lecht pataria įsiklausyti į save ir suprasti, ko jums norisi. Į kiekvieną „reikia“ turi atsiliepti trys „noriu“. Praleidus savaitgalį tokiu principu, savaitę pradėsite reikiamos būsenos – jausdamiesi žmogumi, pasiryžusiu naujiems pasiekimams. O jei galvojant apie darbą dar sekmadienį ima gesti nuotaika, susimąstykite: ar jums išvis reikia tokio darbo?

Beje. Barniai su artimaisiais ir alkoholis savaitgaliais, pradedant nuo penktadienio, gali maskuoti „savaitgalio neurozę“, būdingą pirmiausia karjeros žmonėms. Už darbo ribų jie nesupranta, kuo užsiimti, kur rasti prasmę. Ši problema gan rimta, reikalaujanti darbo su savimi, gal net psichoterapinės pagalbos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją