Bendrovės Komercijos departamento direktorius Dangiras Mikalajūnas BNS sakė, kad eksportas gali būti atnaujintas ir liepos 2-ąją, ir vėliau.

"Šį mėnesį tikimės eksportuoti apie 30 mln. kWh elektros", sakė D. Mikalajūnas. Iki 1999-ųjų vidurio Lietuva Baltarusijai parduodavo nuo 50 mln. iki 100 mln. kWh elektros.

Elektra bus eksportuojama per tarpininkę - Rusijos įmonę "Energija", kuri pardavinės elektrą Baltarusijai. Su Lietuva "Energija" atsiskaitys banduoliniu kuru Ignalinos atominei elektrinei.

"Lietuvos energija" liepos pabaigoje tikisi pasirašyti sutartį ir su Kauno prekybos namais "Giro".

Kiek šiais metais bus eksportuojama elektros, priklausys nuo Baltarusijos poreikio. Pasak D. Mikalajūno, ankstesni planai eksportuoti iki 4 mlrd. kWh yra nerealūs, dabar tikimasi parduoti mažiau nei pusę šio kiekio.

"Lietuvos energija" sėkmingai eksportuoja elektrą į Latviją ir Estiją. Latvijai birželį parduota apie 110 mln. kWh, o liepą planuojama išvežti 130 mln. kWh.

Estijai nuo gegužės mėnesio parduodamo po 10-12 mln. kWh elektros.

"Lietuvos energija" toliau derasi ir dėl piko valandų elektros eksporto - jei, kaip planuojama, liepos viduryje bus pasirašyta sutartis su Švedijos bendrove "Sadkora Energy", elektra bus pradėta eksportuoti į Rusiją nuo rugpjūčio. Iki metų pabaigos ji pirktų apie 150 mln. kWh elektros.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją