Mediko advokatai ketina pareikšti, kad dainininkas pats nusprendė padidinti vaistų dozę, kurie leistų jam užmigti – šį veiksmą, advokatų nuomone, M.Jacksonas atliko pats, kuomet gydytojo nebuvo šalia, praneša tmz.com Būtent paties dainininko savarankiškai padidinta vaistų dozė ir tapo mirties priežastimi, mano C.Murray advokatai.

Daugelis šaltinių tmz.com pasakojo, jog gynybos argumentai yra tokie - daktaras C.Murray davė M.Jacksonui 25 mg propofolio iš 20 ml talpos buteliuko – tai vos aštuntadalis buteliuko talpos. Dozė, kurią paskyrė C.Murray, paprastai žmogų užmigdytų maždaug 5-10 minučių (vėliau organizmas pereina į natūralaus miego būseną), tačiau organizme jau esantys vaistai „Ativan“ ir „Versed“ sustiprino poveikį ir užmigdė M.Jacksoną ilgesniam laikui.

Kitą valandą daktaras C.Murray buvo kambaryje ir didžiąją dalį laiko kalbėjo telefonu. Daktaras neišeidavo iš kambario skambindamas telefonu, kadangi M.Jacksonui patikdavo, kai kambary kas nors vykdavo – jis dažnai miegodavo su įjungta šviesa arba per televizorių rodomais animaciniais filmais. Maždaug vidurdienį (Amerikos laiku) daktaras paliko kambarį maždaug porai minučių, kad nueitų į tualetą. Gynybos teigimu, tuo metu M.Jakcsonas pabudo po vaistų poveikio, ir buvo sugniuždytas, supratęs, kad jau devynias valandas jo organizmas negali pereiti į natūralaus miego būseną.

Gynybos teigimu, popmuzikos karalius pats supylė likusią propofolio dalį į lašelinę, taip sukeldamas stiprų perdozavimą, dėl ko ir sustojo jo širdis. Daktaras grįžo į kambarį ir pamatė M.Jacksoną gulintį atmerktomis akimis ir išsiplėtusiais vyzdžiais. Jis numetė telefoną (tuo metu kalbėjosi su savo drauge) ir pradėjo smūgio ištiktą dainininką gaivinti širdies masažu.

Gydytojo advokatai taip pat tvirtina, jog M.Jacksonas buvo priklausomas nuo propofolio. Pasak vieno iš šaltinių, M.Jacksonui patikdavo jausmas, kai propofolis pasklisdavo po organizmą.

Los Andželo tyrėjai tuoj pat po dainininko mirties nufotografavo kambarį, kuriame matosi po naktiniu M.Jacksono staliuku, ant grindų, besivoliojantis tuščias propofolio buteliukas. Gynybos teigimu tai liudija, kad M.Jacksonas pagriebė buteliuką nuo staliuko, susileido skystį ir numetė buteliuką.

Prokuratūros teigimu, daktaras Conradas Murray bandė paslėpti propofolio buteliukus prieš atvykstant paramedikams. Daktaro advokatai teigia, jog jeigu gydytojas būtų kaltas, jis būtų sunaikinęs mirtį sukėlusių vaistų buteliukus.