Editos Mildažytės tėvas jau 15 metų serga Parkinsono liga. Pats būdamas išskirtinai šviesaus proto ir intelekto, sėkmingai dėstantis medicinos specialybės studentams profesorius, jis dukters laidoje prašysis Lietuvoje įteisinti eutanaziją ir leisti jam turėti galimybę tuo tiesiogiai pasinaudoti.

Praktikuojančių gydytojų, kultūrologijos profesorių, kunigų ir slaugos namų daktarai skils į dvi stovyklas – vieni tik “už”, kiti tik aršiai “prieš”. Be nuoširdžiausio nerimo, nevaldomų ašarų ir tiesioginio skausmo, laidoje svyruos ir atsakomybės bei meilės artimui svarstyklės. Ar iš tiesų moterys, gyvybės nešiotojos, norės visomis išgalėmis saugoti žmogų iki jam lemtos minutės, o vyrai, racionalūs ir labiau pragmatiški, sutiks leisti žmogui pasirinkti?

Giliausi pamąstymai kiekvieno namams Vėlinių išvakarėse laidoje “Moterys ir vyrai” šį penktadienį 19.25 val. per LTV.

Išsakykite savo nuomonę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją