Tai tvirtina Latvijos verslo laikraštis "Dienas Bizness", reziumuodamas vietos gamintojų atstovų nuomones.

Pasak Latvijos maisto pramonės įmonių federacijos vadovo Viktoro Mendės, jei Lietuva nustatys antidempingo muitus ir mielių gamintojo "Rigas raugs" produkcijai, federacija kreipsis į atitinkamas savo šalies institucijas dėl atsakomųjų priemonių prieš Lietuvą taikymo.

V. Mendės vertinimu, Lietuva ir Latvija yra pasirašiusios laisvosios prekybos sutartį, todėl tokius Lietuvos veiksmus reikėtų laikyti nekorektiškais.

Latvijos konditerijos fabriko "Laima" valdybos pirmininko Ivaro Kalviškio teigimu, ne kartą nustatyta, jog užsienio gamintojai, tarp jų ir Lietuvos, savo produkciją Latvijoje realizuoja dempingo kainomis.

"Pavyzdžiui, 100 gramų lietuviško šokolado plytelės Latvijoje buvo parduodamos 0,1 lato (0,67 lito) pigiau nei Lietuvoje", pabrėžė I. Kalviškis.

Asociacijos "Latvijas koks" vykdomasis direktorius Andris Plezeris keistu pavadino Lietuvos konkurencijos tarybos sprendimą Latvijos degtukų gamintojų produkcijai taikyti antidempingo muitus.

A. Plezerio tvirtinimu, Latvijos gamintojai, turėdami modernesnę įrangą, išvis negamina tokių degtukų kaip Lietuvos įmonė "Liepsna".

Jis pabrėžė, jog degtukai į Lietuvą importuojami ne tik iš Latvijos, bet ir iš Baltarusijos, Lenkijos.

Degtukų fabriko "Liepajas Serkocini" direktorė Livija Kaufeldė tokį Lietuvos sprendimą pavadino ekonomiškai nepagrįstu ir sakė ketinanti kreiptis į Lietuvos konkurencijos tarybą, kad išsiaiškintų "tam tikras smulkmenas".

Pasak L. Kaufeldės, visos prekės Latvijoje kainuoja maždaug trečdaliu brangiau nei Lietuvoje.

Pasak A. Plezerio, neatmetama galimybė, jog Latvijos baldų ir maisto produktų gamintojai gali kreiptis į vyriausybę su prašymu imtis protekcionistinių priemonių prieš Lietuvos gamintojus, kurių produkcija Latvijoje parduodama mažesnėmis kainomis nei vietos gamintojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją