Pirmosiose pusfinalio rungtynėse "Lietuvos rytas" varžovus savo aikštėje nugalėjo 98:73. Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje "Lietuvos ryto" vyriausiasis treneris Alfredas Vainauskas nesitikėjo lengvos pergalės ir džiaugėsi, kad žaidėjų kovingumas padėjo išplėšti pergalę. ""Šiauliai" - yra "Šiauliai"" - pabrėžė A.Vainauskas.

Žurnalistams pastebėjus, kad į komandos sudėtį jau įtrauktas bei apšilinėjo su komanda Robertas Javtokas, A.Vainauskas patikino, kad finale jis tikrai žais.

"Šiaulių" komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika, penktadienį šventęs 45-ąjį gimtadienį, buvo patenkintas savo ekipos žaidimu. "Prieš įšeinant į aikštę aš jiems (žaidėjams - BNS) sakiau, kad įsivaizduotų jog kautis eina su siena ir tą sieną reikia pramušti".

A.Sireika džiaugėsi, kad komandai pavyko susikauti su "tikrai stipresne, šiuo metu, "Lietuvos ryto" komanda" ir parodyti žiūrovams ką jie moka, bei nesugadinti gimtadienio nuotaikos.

Paklaustas ar nesunku bus apginti pernai iškovotą trečiąją vietą A.Sireika atsakė, kad "šiandien reikia džiaugtis šiandien ir dar nereikia galvoti apie ateitį".

Vilniečių varžovas finale gali paaiškėti jau šeštadienį Alytuje, kur antrąsias pusfinalio rungtynes žais vietos "Alitos" ir Kauno "Žalgirio" komandos. Pirmąsias rungtynes Kaune "Žalgiris" laimėjo 114:75 ir pirmauja serijoje iki dviejų pergalių 1:0. "Šiaulių" krepšininkai, kovoje dėl trečiosios vietos, žais su kito pusfinalio ptalaimėjusia komanda.

Penktadienio rungtynių statistika:

"Šiauliai" - Vilniaus "Lietuvos rytas" 83:92 (19:19, 25:24, 22:27, 17:23), serija 0:2).

Rezultatyviausi:

Žydrūnas Urbonas 15 Žydrūnas Valuckis 11 Audrius Danusevičius 9

Eric Elliott 25 Arvydas Macijauskas 18 Kęstutis Šeštokas 16

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją