Mero pasiūlymas perduotas Pavadinimų sumanymo ir įamžinimo komisijai ir savivaldybės administracijai. Vienas siūlomų variantų yra M. Valančiaus gatvės skveras.

2001 metais Tibeto dvasinis vadovas, Nobelio Taikos premijos laureatas Dalai Lama lankėsi Kaune.

Kaune yra Čečėnijos aikštė, kuriai toks pavadinimas buvo suteiktas 1996 metais mero Valdo Katkevičiaus potvarkiu, taip solidarizuojantis su šia už laisvę kovojančia šalimi.

Siūlymą taip pavadinti aikštę tuomet pateikė Čečėnijos informacijos centro vadovas Vytautas Daugėla. Pavadinimų sumanymo ir įamžinimo komisija pasiūlymui pritarė.

DELFI primena, kad Vilniaus valdžia trečiadienį nepritarė siūlymui pavadinti Malūnų gatvėje esantį skverelį Tibeto vardu. Nutarta ieškoti alternatyvių variantų - kitų Tibeto vardu pavadintinam skverui tinkamų erdvių.

Sausį Tibeto skvero klausimą Vilniaus miesto savivaldybę paragino Seimo kontrolierė Virginija Pilipavičienė. Anot jos, šio klausimo svarstymas nepagrįstai vilkinamas.

Tibeto skverelio iniciatyvą palaiko UNESCO komisija Lietuvoje, tarpparlamentinė grupė ryšiams su Tibetu, Tibeto kultūros fondas, Jurgos Ivanauskaitės kūrybos paveldo centras.