Z.Kelmickaitė pasiūlymo rinktis sulaukė Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai konstatavus, kad žurnalistinį ir politinį darbą dirbantys laidų vedėjai, kaip ir žurnalistai, gali susidurti su interesų konfliktu.

„Aš renkuosi televiziją. Man labai gaila, kad kultūrinėje veikloje negalėsiu daryti sprendimų, kurie, mano nuomone, svarbūs Vilniui. Tikrai kultūrinę veiklą myliu ir išmanau“, - DELFI teigė Z. Kelmickaitė. Kultūrinę veiklą Z. Kelmickaitė žada toliau skleisti nacionaliniame kanale.

Televizijos laidų vedėja aiškino dar prieš porą savaičių parašiusi pareiškimą, kad atsisako miesto tarybos nario mandato. Šį pareiškimą ji perdavė liberalcentristui, partijos valdybos nariui Artūrui Zuokui. Ji nebedalyvavo trečiadienio tarybos posėdyje ir už jį nebegaus atlygio.

Visgi Z. Kelmickaitė nesupranta, kodėl jai, dirbant LRT, būti tarybos nare negalima, o štai Algis Ramanauskas–Greitai gali dirbti ir miesto taryboje, ir komercinėje televizijoje.

Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas DELFI teigė Z. Kelmickaitės prašymo dar negavęs. Jei toks bus gautas, VRK jį turės patenkinti per dvi savaites.

Z. Vaigauskas aiškino prieš porą savaičių gavęs Z. Kelmickaitės paklausimą, ar savivaldybės tarybos nario pareigos suderinamos su žurnalistine veikla. „Atsakymo dar neišsiuntėme, bet jis labai paprastas – pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą jos pareigos nėra sąraše pareigų, kurios nesuderinamos su tarybos nario veikla“, - teigė VRK pirmininkas.

Tačiau ar būdama žurnalistė Z. Kelmickaitė tuo pačiu gali dirbti savivaldybės taryboje - ne VRK kompetencijos klausimas.

DELFI primena, kad Z. Kelmickaitė LRT veda laidas „Ryto suktinis su Zita Kelmickaite“, „Toks gyvenimas“ bei „Neišjunk televizoriaus“. Šalia žurnalistinio darbo, ji dirba Vilniaus miesto savivaldybės taryboje, yra Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narė, bet politinei partijai nepriklauso.

LRT taryboje diskusijos dėl Z. Kelmickaitės tęsėsi nuo rugpjūčio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją