Atėjus pavasariui ir pagerėjus eismo sąlygoms, padaugėja ne tik eismo įvykių, bet juose nukenčia ir gerokai daugiau eismo dalyvių. Pavasarį–rudenį policijos pareigūnams nemažą rūpestį kelia mopedų ir motociklų, keturračių motociklų vairuotojai, taip pat dviratininkai. Dalis minėtų eismo dalyvių yra nedrausmingi, dažnai šiurkščiai pažeisdami Kelių eismo taisykles kelia pavojų ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumui.

Iki rudens visoje šalyje bus nuolat vykdomi reidai, kurių metu policijos pareigūnai tikrins mopedų, motociklų, keturračių motociklų vairuotojų amžių, dokumentų, suteikiančių teisę vairuoti ir eksploatuoti šias transporto priemones, turėjimą, leistiną važiavimo greitį, mopedų, motociklų vairuotojų ir jų keleivių saugos šalmų naudojimą. Pažeidimams nustatyti ir fiksuoti bus naudojamos techninės vaizdo fiksavimo priemonės.

Prevencinės priemonės bus organizuojamos ir su kriminalinės policijos pareigūnais – motociklų vairuotojų susibūrimo vietose tikrinant, ar naudojamos transporto priemonės nėra ieškomos, vogtos, turi reikalingus dokumentus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją