Mero pavaduotojo Kęstučio Masiulio iniciatyva šią savaitę buvo surengtas susitikimas su profesionalaus meno galerijų atstovais, meno kritikais, dailėtyrininkais ir žurnalistais aptarti šį renginį.

Dauguma posėdžio dalyvių mano, jog viešosiose erdvėse eksponuojami meno kūriniai ugdo meno vartotojus, todėl tokį renginį planuojam organizuoti ir kitąmet.

„Projektas pavyko. Visi apsilankę Gedimino prospekto meno galerijoje buvo pamaloninti parodos dalyvių priėmimo. Pagrindinis tikslas – meno socializacija – buvo pasiektas“, - sakė K. Masiulis.

Šio renginio tąsa turėtų tapti kitų metų vasario mėnesį naujajame savivaldybės administracijos pastate organizuojama didžiulė profesionalaus ir mėgėjiško meno paroda.

Jai rengti sudaryta darbo grupė, kurios veiklą kuruoja vicemeras K. Masiulis. Organizatoriai kviečia galerininkus, meno kritikus ir visus besidominčiuosius, teikti savo pasiūlymus dėl parodos organizavimo koncepcijos. Jų laukiama savivaldybės Kultūros ir meno skyriuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją