Reikia:

- vieno didelio šviežio karpio (svoris turėtų būti ne mažiau nei 1,5 kg),
- dviejų trijų šaukštų miltų (priklausomai nuo to, kokio tirštumo norite padažo),
- 250 g grietinės,
- trečdalio stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio,
- pagal skonį druskos, pipirų ir prieskonių žuvims,
- balto vyno tiek, kad apsemtų pusę karpio.

Išvalytą ir nuplautą karpį įtriname prieskoniais bei druska ir įdedame žuvį į plačią plokščiu dugnu lėkštę, įpilame vyno tiek, kad pusė karpio būtu apsemta ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, o dar geriau - visai nakčiai.

Vėliau išimame karpį iš vyno ir dedame į kepimo skardą. Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepame karpį 30 min., po to jį apipilame grietine, sumaišyta su miltais, pabarstome tarkuotu sūriu ir kepame dar 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Patiekite su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!