Nacionalinė dailės galerija šį kartą kviečia vaikus ir suaugusius į svetingumo savaitgalių kūrybines dirbtuves. NDG Edukacijos centras siūlo sostinės gyventojams ir svečiams turiningai ir aktyviai praleisti laisvalaikį kuriant. Kūrybinės dirbtuvės siekia, kad dalyviai ne tik stebėtų, bet ir dalyvautų meno pažinimo ir kūrimo procese. Šie užsiėmimai yra orientuoti į skirtingų žinių ir interesų turinčius lankytojus.

Lankytojai bus skatinami plėtoti kūrybines idėjas ir vystyti meninius gebėjimus, eksperimentuos, gilinsis į meno istoriją bei praktiką. Tyrinėdami Lietuvos dailės aukso fondo kūrinius, išmoks kritiškai pažvelgti į meną, mokysis į kasdienybę žiūrėti kūrybiškai, išmoks analizuoti šių dienų reiškinius, stebėti save ir aplinką, lavins juslinio suvokimo įgūdžius.

Lankytojai bus supažindinti su tapybos, grafikos, skulptūros, fotografijos ir video darbais bei patys turės galimybę savo patirtį, jausmus ir pojūčius perteikti šiais raiškos būdais.

Kovo 27 - 28 d. bus tęsiama „Iškiliųjų paveikslėlių knygos“ (angl. – pop-up book) tema. Tai ypatinga knyga, kurioje esantys paveikslėliai yra erdviniai.

Užsiėmimų metu taip pat bus diskutuojama apie įvairių laikotarpių miestus, jų kitimą. Bus diskutuojama, su kokiomis dvasinėmis savybėmis galima tapatinti miestą, koks žmogaus santykis su miesto erdve ir gamta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją