Tendencijos

"Kai iš įvairių spalvų renkatės lūpų blizgį, juk būna, jog akys iškart aptinka tokį, kokio "niekada gyvenime neimčiau". Štai būtent toks šį pavasarį yra madingas", - teigė D. Chavezas.

Anot jo, geidžiamiausios - gaivios spalvos: avietės, vyšnios, bijūno, slyvos, rausvai pilka, mėtos žalia, purpurinė: "Žinoma, ir čia egzistuoja taisyklės: mažiau akcentuojamos akys, labiau išryškinamos lūpos".

Praėjusį sezoną ryškiaspalviais šešėliais tepėme visą akių voką, šiemet užteks tik akcento.

Padūmavusių akių makiažas jau tapo kone klasika, visgi jei pernai moterys rinkosi juodą, pilką, metalo ar rudos atspalvius, šiemet akis turėtų ryškinti tamsiai mėlynos, sodrios violetinės ar žalios spalvos šešėliais.

Antakiai: dėmesys kreipiamas ne į jų plotį, o į apimtį, kurią vizualiai padidinti ir antakį paryškinti nesunku šešėliais ar pieštuku.

Makiažo pamokėlė

Sostinės salone "Kristiana" pristatęs "Smashbox" naujoves, D. Chavezas pademonstravo, kaip gundantį makiažą susikurti pačioms.

G.Pališkio nuotraukos

1. Veidas padengiamas makiažo pagrindu.

2. Maskuojamos smulkios raukšlelės.

3. Šešėliais sulyginama antakių spalva: kad antakiai nebūtų pernelyg ryškūs, arčiau nosies esanti vešlesnė dalis padengiama šviesesniu šešėliu, toliau esantis antakio linkis - tamsesniu.

4. Akių vokai padengiami bazine priemone akių makiažui. Balkšvu šešėliu padengiama vieta tarp antakio ir voko, pastarasis padengiamas šampano spalvos šešėliais. Bronzine spalva ryškinama puslankio formos voko raukšlė.

5. Akys (viršuje ir apačioje) apvedamos sodrios violetinės spalvos pieštuku - griežta linija sušvelninama tokio pat atspalvio šešėliais.

6. Kad blakstienos atrodytų tankesnės, naudokite skystus akių kontūro dažus. Jais ryškinkite blakstienų augimo liniją (taškuokite). Tai patogiau daryti atsimerkus, nes užsimerkus šiek tiek susiraukšlėja vokas ir dažai nepasidengs taip lygiai.

7. Paryškinkite blakstienas. Jei netyčia šepetėlis palies odą, neskubėkite jos valyti, nes sugadinsite makiažą. Dėmeles išskirstykite makiažo šepetėliu.

8. Ryškiname skruostikaulius. Blizgiu patepame lūpas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją