LKO iki šiol programoje neturėjęs džiazinių kūrinių, savaitgalį pirmą kartą Lietuvoje atliks specialiai šiam orkestrui Larso Danielssono aranžuotas kompozicijas. Vytautas Sondeckis, pasaulyje žinomas solistas, meistriškai grojantis violončele, debiutuos kaip dirigentas.

Dviejų dalių koncerte skambės LKO ir solistų atliekami kūriniai: „Psalmės“, „Edenas“, „Cornelia“, „Isador siuita“, „Paslaptis“, „Divertismentas dviem violončelėms ir orkestrui“, „Kančia“.

Larsas Danielssonas yra plačiai žinomas pasaulyje bosistas, lyriškas ir kartu azartiškas muzikas. Geteborgo konservatorijoje įgijęs violončelisto specialybę, jis groja ir kontrabosu bei elektrine bosine gitara. L. Danielssonas yra puikus solistas ir akompaniatorius, žavintis nenuspėjamai spalvingu temperamentu. Prieš 18 metų jo suburtas “Lars Danielsson Quartet“ yra laimėjęs daugybę apdovanojimų ir pripažįstamas visame pasaulyje. Daugelį metų L.Danielssonas grojo „Triloc Gurtu Group“, išleido 8 solo albumus.

Norvegų pianistas ir kompozitoriaus Bugge Wesseltoft tituluojamas „ateities džiazo pranašu“. Muziko įtaką džiazo žanrui pasaulio džiazo kritikai lygina su Mileso Daviso (Mailso Deiviso), Chicko Corea (Čiko Korea) ir Eriko Satie (Sati) nuopelnais. Per 13 aktyvios kūrybinės veiklos metų jis nutolo nuo „Nordic jazz“ tradicijų ir tapo skaitmeninės eros idėjų pradininku džiaze. Pirmoji išleista kompaktinė plokštelė „New Conception of Jazz“ 1996 metais gavo norvegiškąjį “Grammy”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją