E. Kvoščiauskas nuo pat mažens domėjosi teatru, mokykloje lankė dramos studiją „Vizija“. Eimučio pusseserė Audronė Daugelaitė yra Kauno lėlių teatro aktorė. „Kai Audronė apsilankydavo mūsų namuose, aš stengdavausi jos išklausinėti viską apie teatrą, spektaklių kūrimą ji mielai man pasakodavo, nusivesdavo į teatrą ir parodydavo teatro užkulisius. Man buvo smalsu. Žavėjo teatro paslaptis. Todėl tik baigęs mokyklą, įstojau į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, režisieriaus Jono Vaitkaus renkamą kursą“, - pasakojo aktorius.

Aktorius teatre vaidina aštuonerius metus. Jis dirba Kauno valstybiniame teatre, bet neatsisako vaidmenų ir kituose teatruose: vaidino Nacionaliniame dramos teatre, „Domino“, Gyčio Ivanausko, Oskaro Koršunovo teatruose. Nemažai filmavosi lietuviškuose ir užsienio filmuose, o vaidmens seriale „Gedimino 11“, kurio tęsinį vėl pradės filmuoti, Eimutis atsisakė, nes jam siūlomas personažas pasirodė neįdomus.

Aktorius išpopuliarėjo, kai tapo TV vaikų laidos „Tele bim-bam“ rubrikos vedėju. Pirmiausia Neringa Čereškevičienė pakvietė jaunąjį aktorių dirbti teatro mokytoju „Tele bim-bam“ studijoje, vėliau jis dirbo vasaros šeimų stovykloje. O prieš pat Naujuosius metus vaikinas gavo pasiūlymą iš Neringos tapti laidos rubrikos vedėju.

„Kadangi rubrika pasirodė įdomi ir kilni, sutikau. Labai patinka, kai vaikams galime išpildyti svajones, matyti jų tikras emocijas. Bet būna ir sunkių akimirkų, kai vaikas bijo kalbėti, o reportažą reikia nufilmuoti. Tuomet neriuosi iš kailio, kad prakalbinčiau jį“, – pasakojo Eimutis.

Prieš porą savaičių aktorius debiutavo TV muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“ su Irma Jurgelevičiūte. Eimutis DELFI atskleidė, kad seniai norėjo sudalyvauti tokio pobūdžio projekte. Kai sulaukė skambučio iš projektų organizatorių, aktorius ilgai dėliojo pliusus ir minusus. Jis bijojo prarasti ramybę, nes iki projekto gyveno ramų gyvenimą, vaidino daug spektaklių.

„Ir tikrai nėjau į projektą dėl didesnio populiarumo. Man nusispjauti, ar mane kas pažįsta, ar ne. Stengiuosi, kad mano kuriami personažai išliktų žiūrovų akyse. Supratau, kad pasirodęs projekte iškart tapsiu kitų nuosavybe, nes tave gali apšnekėti, kritikuoti, peikti, žavėtis, mylėti ir tai daryti garsiai. Dėl to buvo baisu pasirašyti tokiai aferai. Bet smalsumas mane nugalėjo“, - pasakojo projekto naujokas.

Iki projekto vaikinas yra lankęs dainavimo pamokas tik Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, dainavęs miuzikle „Voro vestuvės“. Aktorius patenkintas scenos partnere I. Jurgelevičiūte. Ją pažinojo kaip dainininkę, žavėjosi jos balsu. DELFI paklausus, kaip sutaria scenos partneriai tarpusavyje, jis atsakė: „Puikiai, žinoma, kaip duetui reikia mums dar daugiau pabendrauti. Bet kuo daugiau praleidžiam laiko repetuodami, tuo greičiau priimame sprendimus rinkdamiesi dainą ir jos apipavidalinimą scenoje. Esame skirtingi ir tuo pačiu metu panašūs žmonės. Vienas iš kito mokomės. Manau, abiem šis projektas bus į naudą, nes gausim daug patirties.“

Duetą labai nustebino ir nudžiugino dalyvių požiūris į projekto naujokus. TV projekto „Žvaigždžių duetai“ senbuviai Irmą ir Eimutį priėmė kaip senus gerus draugus. Projekto dalyviai naują scenos duetą labai palaikė, drąsino. „Konkurencijos čia net nesurasi su žiburiu. Esu tuo labai nustebintas ir tikiuosi, kad su Irma išliksim šiame projekte kuo ilgiau ir praleisim daug gražių akimirkų visi kartu“, - dalinosi įspūdžiais projekto naujokas.

Eimutis klauso įvairaus stiliaus muzikos, kaip ir pridera aktoriui, kuriam reikia įvairia muzika domėtis. Jis iš kiekvieno kūrinio pasiima kažką įdomaus, prasmingo. Aktoriui labai patinka atlikėjų Amy Winehouse ir Jazzu muzika.

Laisvalaikį aktorius mėgsta praleisti keliaudamas užsienyje. Jam svarbu pakeisti aplinką. Nesvarbu, kad Londone jis buvo daug kartų, ten nuvažiavęs įkvepia naujo vėjo, pabūna tarp kitų žmonių ir grįžta į gimtą kraštą pailsėjęs, kupinas naujų jėgų. „Įspūdingiausia man kelionė buvo praėjusią vasarą, tuomet teko lankytis Islandijoje. Niekada nebuvau kalnų mylėtojas. O ten gyvenome tarp kalnų ir geizerių. Tas beprotiškai gražus vaizdas „nurovė man stogą“. Islandija paliko neapsakomą įspūdį“, - kalbėjo vaikinas.

DELFI paklausus žavaus aktoriaus, ar turi merginą, jis atvirai atsakė, jog neturi. Eimutis su mergina išsiskyrė daugiau prieš metus. Pora draugavo trejus metus. Eimutis prisipažino, kad turėdamas merginą tikrai neslėps nuo žiniasklaidos bei visuomenės. „Kiek reikės ir kiek aš pats norėsiu, tiek pasakosiu apie savo asmeninį gyvenimą. Bet apie „triusikus“ tikrai nešnekėsiu. Aišku, baisu prisišnekėti, esu naujokas šitame pramogų pasaulyje. Velnias žino, kaip čia viskas pasisuks“, - juokavo aktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją