Sprendimą, ar dalyvaus "Lietuvos avialinijų" privatizavime, KLM ketina priimti susipažinusi su LAL programa, ketvirtadienį pranešė Susisiekimo ministerija.

Susitikime Vilniuje, kuriame dalyvavo KLM Užsienio ryšių direktoriaus Michielis Laumansas, Aljanso vystymo direktorė Susanne Kaarnino, susisiekimo viceministras Algirdas Šakalys ir LAL generalinis direktorius Kęstutis Auryla, buvo tariamasi ir dėl skrydžių į Amsterdamą padidinimo.

Pagal šių metų vasario mėnesį pasirašytą sutartį iš Vilniaus į Amsterdamą buvo penki savaitiniai skrydžiai, o nuo balandžio 17 dienos jų skaičius padidintas iki šešių.

Reisas į Amsterdamą yra populiariausias po reiso Vilnius-Londonas - vidutinis jo apkrovimas siekia 59 procentus.

Susitarta, kad "Lietuvos avialinijų" bei KLM specialistai pateiks pasiūlymus, ar tikslinga padidinti reisų į Amsterdamą skaičių. Tikimasi, kad ateityje į Olandijos sostinę bus du reisai per dieną.

1919 metais įkurta nacionalinė Olandijos oro bendrovė KLM priklauso vienai iš keturių pasaulio oro bendrovių grupių "Wings". Pagrindiniai KLM partneriai - oro bendrovės "Northwest" (JAV), "Eurowings" (Vokietija), "Braathens" (Norvegija), "Martinair" (Olandija) ir "Malaysia Airlines" (Malaizija).

Kitas KLM ir Lietuvos atstovų susitikimas numatytas pasibaigus Olandijos bendrovės deryboms su "British Airways" dėl abiejų bendrovių susijungimo, galinčio turėti įtakos ir "Lietuvos avialinijų" ateičiai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją