Trečioji grupė, kurią geriausiai apibūdina žodis „vyrai“, visiškai sutrinka ir nusistebi, kodėl jiems turėtų rūpėti tuščias, lėkštas kažkokios neskoningos Niujorko žurnalistės ir karikatūrinių jos draugių gyvenimas, net jei kartais jos pasako labai taiklių frazių, rašo „The Telegraph“. Bet šį kartą ne apie tai.

Kas teisūs? Ar „Sekso ir miesto“ žiūrovės dažniau mylisi, jų seksas geresnis, įvairesnis? Ar jos labiau linkusios į vienos nakties nuotykius? Pažiūrėkime, ką rodo skaičiai: tyrime dalyvavo ir į klausimus atsakė 945 moterys; 466 iš jų žiūrėjo šį filmą, 479 - ne.

Pastebėjimas: tyrimas atliktas Didžiojoje Britanijoje ir yra apibendrintas. Žinome, kad vidutinė „Sekso ir miesto“ žiūrovė yra jaunesnė už šio serialo nežiūrinčią moterį (filmą matė 76 proc. 25-34 metų moterų ir tik 42 proc. 45-54 metų moterų). Šis tyrimas nerodo, ar 45-54 metų filmo žiūrovės labiau patenkintos savo seksualiniu gyvenimu nei to paties amžiaus jo nežiūrinčios moterys. Todėl truputį šokiruojancius tyrimo rezultatus vertinkite atsargiai.

Filmo žiūrovės nori gero sekso (tada, kai pačios nori)

Vidutinė Kerės fanė yra kur kas aktyvesnė nei filmo nežiūrinti moteris. 14 proc. nekaltybę praradusių ir filmą žiūrinčių moterų teigia, kad sekso iniciatorės paprastai būna jos. Tarp filmo nežiūrinčių moterų tokių yra 8 proc. Panašiau į Samantą, nei Šarlote.

Filmo žiūrovės nori gero sekso (bet nepanašu, kad gauna)

Paprašytos įvertinti savo seksualinius gyvenimus, 24 proc. filmo žiūrovių atsakė, kad yra juo „visiškai nepatenkintos“ ar „nepatenkintos“. Tarp filmo nežiūrinčių moterų tokių buvo 22 proc. 43 proc. filmo žiūrovių teigė esančios „patenkintos“ ir „labai patenkintos“, palyginus su 46 proc. nežiūrinčiųjų. Nesėkmingų Kerės ir Bergerio pasimatymų atspindžiai? Arba, kaip paklaustų Kerė: ar turime teisę į gerą seksą? Ir žinoma, kiek geras jis yra? Skaitykite toliau.

Filmo žiūrovės gauna gerą seksą (nepaisant to, ką sakė anksčiau)

Žinoma, seksas - tai daugiau nei orgazmas. Tačiau panašu, kad filmo žiūrovės yra reiklios. 69 proc. sakė, kad lytinių santykių metu „visada“ arba „kartais“ patiria orgazmą, palyginus su 64 proc. nežiūrinčių. Vadinasi, jos patiria daugiau orgazmų, bet savo seksualinį gyvenimą vertina prasčiau. Išvada - tikriausiai jų reikalavimai truputį per dideli. Žiūrovės taip pat labiau linkusios nuolat galvoti apie seksą: 68 proc. sakė apie jį galvojančios „bent kartą per kelias dienas“ ar dažniau, palyginus su 45 proc. nežiūrinčių.

Filmo žiūrovės yra tikrai geros lovoje (ir nebijo to pripažinti)

Įdomu tai, kad, nors mažiau patenkintos savo seksualiniu gyvenimu, filmo žiūrovės nekaltina savęs. 42 proc. sakė, kad yra „labai geros“ ar „geros“ lovoje, palyginus su 34 proc. nežiūrinčių filmo. Tik 8 proc. žiūrovių manė esančios „visai blogos“ ar „blogos“, palyginus su 11 proc. likusios populiacijos. Panašu, kad netikęs seksas, kurį joms tenka patirti - kažkieno kito kaltė.

Filmo žiūrovės nori gero sekso (geriau anksčiau, nei vėliau)

Gal filmo žiūrovės ir nėra labai patenkintos, bet negalima sakyti, kad jos nebando. Žiūrovės linkusios anksčiau pasimylėti su nauju partneriu (37 proc. - po ketvirto pasimatymo, palyginus su 20 proc. nežiūrinčių) ir anksčiau praranda nekaltybę (vidutiniškai 17.75 metų, beveik 6 mėnesiais anksčiau nei nežiūrinčios - 18.24). Jos taip pat paskutinį kartą mylėjosi neseniai (56 proc. palyginus su 49 proc.) ir jų santykiai reguliaresni (vidutiniškai 9.08 karto per mėnesį, palyginus su 8.84). Tačiau jos nėra tuo patenkintos.

Filmo žiūrovės mėgsta sekso žaislus (ir nesigėdija nueiti ir nusipirkti)

Net 44 proc. Kerės gerbėjų turi sekso žaislą. Tarp nežiūrinčių šio serialo tokių yra pusantro karto mažiau (31 proc.). Tik neaišku, kiek jų ne pagal paskirtį naudoja kaklo masažuoklį, kaip Samanta.

Filmo žiūrovės žino, kas yra geras seksas (bet tuo metu nenori žiūrėti į partnerio akis)

Filmo žiūrovės labiau mėgsta šuniuko pozą (20 proc., palyginus su 14 proc.). Sarah Jessica Parker tikriausiai pajuokautų, kad dovanotam arkliui į dantis nežiūrima, bet mes nutylėsime.

Filmo žiūrovės žino, kas yra geras seksas (bet tai buvo senokai)

Įdomu tai, kad nors filmas yra apie seksualiai aktyvias subrendusias ir vidutinio amžiaus moteris, filmo fanės geriausius lytinius santykius turėjo ankstyvoje jaunystėje; 27 proc. sakė, kad geriausiu seksu džiaugėsi, kai joms buvo 18-24 metai, palyginus su 17 proc. nežiūrinčių. Sulaukusios 35-44 metų tik 18 proc. teigė, kad jų seksas geresnis nei bet kada anksčiau, kai tuo tarpu nežiūrinčių filmo tokių moterų buvo 25 proc. Tačiau tikriausiai tokius rezultatus lemia tai, kad moterys, žiūrinčios „Seksą ir miestą“, yra jaunesnės. Juk 34-erių metų moteris negali sakyti, kad geriausias seksas buvo ateityje…

Filmo žiūrovės yra užsiiminėjusios nesaugiu seksu (bet nenori kūdikio)

Tarp moterų, kurioms teko vartoti ekstrinę kontracepciją, serialo gerbėjų buvo beveik dvigubai daugiau (34 proc. ir 18 proc.). Tačiau į šiuos rezultatus irgi reikėtų žiūrėti atsargiai: tik truputį daugiau žiūrovių yra išbandžiusios nesaugų seksą (59 proc. ir 53 proc.). Reikėtų nepamiršti, kad ekstrinė kontracepcija JK tapo prieinama tik 1984 m ir dar keletą metų nebuvo populiari. Filmo žiūrovės du kartus dažniau buvo užsikrėtusios lytiškai plintančiomis ligomis (8 proc. ir 3 proc.).

Filmo žiūrovės yra ištikimesnės (bet gal dar nespėjo „nusidėti“)

Nesunku atspėti, kad tarp ištekėjusių moterų filmo žiūrovių yra mažiau nei nežiūrovių (38 proc. ir 58 proc.). Būtų smagu manyti, kad jos ieško tobulo kandidato, tačiau nepamirškime, kad jos yra jaunesnės: o tarp jaunesnių moterų yra mažiau ištekėjusių. Filmo žiūrovės santuokoje yra ištikimesnės (11 proc. ir 19 proc.), nors yra labiau linkusios į vienos nakties nuotykius, kai yra netekėjusios, bet turi draugą (25 ir 18 proc). Galbūt taip yra dėl to, kad jos dar neturėjo progos sulaužyti ištikimybę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)