“Į “RyRumba” sudėjome visą savo, kaip šokių muzikos vakarėlių organizatorių bei muzikos leidėjų patirtį.

“RyRumba” – tai ne tik jaukios, šiek tiek džiazuojančios “house” muzikos koncentratas, bet ir kai kas daugiau – vaizdo instaliacijos, madų šou, kviestinių muzikantų pasirodymai, pagaliau – mūsų pačių leidžiami teminiai diskai. Pastaruoju metu pasklido kalbos, kad Vilniuje trūksta gerų išimtinai “house” muzikos vakarų, tai nusprendėme padėti numalšinti šį alkį”, - apie “RyRumbą” Vilniuje pasakojo vakarėlio iniciatorius DJ Lauris Lee.

“RyRumba” – tai šviežiausias šokių muzikos kompanijos “RyRalio” projektas, kas savaitę nuo rugsėjo vykstantis Kauno klube “Ex-It”. DJ Lauris Lee ir Karalius Lietuvos šokių muzikos scenoje jau ne vienus metus garsėja naujoviškais projektais – jie pirmieji pradėjo “lounge” vakarėlių madą, organizavo “house” muzikos vakarus jaukiuose baruose ir specialiai jiems pertvarkytuose klubuose. O šią vasarą surengė labai sėkmingą vakarėlių Nemune plaukiančiame laive seriją “RyRalio Wet”.

“Pusiau gyvai” (semi live) projektas – “house” didžėjai su gyvais atlikėjais

“RyRumba” invazijai į Vilnių “RyRalio” didžėjai paruošė bendrą projektą su gyvais muzikantais. Kartu su iš Kauno kilusiais “RyRalio” jame gros vilnietis ir pasaulio pilietis perkusininkas Hokshila bei Kauno gimęs ir Vilniaus Muzikos Akademijoje studijuojantis saksofonistas Liutauras Janušaitis iš grupės “Re-Sound”.

“Grojimas su “RyRalio” didžėjais buvo bene vienas iš įdomiausiu mano muzikinių projektų. Kaune publika reagavo labai šauniai ir audringai. Žavinga suderinti šiuolaikinę šokių muziką su gyva būgnų muzika. Esu tikras, kad prisijungus saksofonistui bus dar įdomiau”, - apie projektą pasakojo perkusija su daugeliu Lietuvos muzikantų grojęs Hokshila.

Pasak “RyRalio”, naujasis muzikinis projektas tęsia ilgametes bendradarbiavimo su gyvais muzikantais tradicijas. Pavyzdžiui, DJ Karalius kartu su lietuviškojo folkloro vokaliste Jurga ir saksofonistu Seržu buvo sukūręs muzikinį kolektyvą “Daisy Trio”, kuris sėkmingai pasirodė Lietuvos klubuose ir Austrijos festivalyje “Tanzeiten Sunlust”.

Nuo šio rudens “RyRalio” taip pat veikia kaip ir didžėjų agentūra, ir to dėka į “RyRumba” atvyksta originaliausi pasaulio “house” atlikėjai. Kitą mėnesį čia koncertuos Kalifornijos “house” meistras Rithma, šiais metais “Om Records” išleidęs puikiai įvertintą albumus “Music Fiction” bei “Love and Music”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją