A. Mamontovas pasakojo, kad Honkonge specialiai apsilankė specializuotame salone, kad galėtų stebėti, kaip atliekamas būtent šios kūno dalies masažas. Vėliau filme pabandė pakartoti judesius. „Iš tiesų mano konsultantas Nr. 1 buvo režisierius Maris Martinsonas, kuris masažo mokėsi net keliose šalyse. Jis prižiūrėjo, kad nedaryčiau klaidingų judesių. Galutinėje filmo versijoje to kojų masažavimo liko nedaug“, - pasakojo aktorius.

Jis jau matė sumontuotą, bet dar iki galo nesutvarkytą „Amayos“ versiją. „Romantiškas filmas su komedijos elementais. Jei „Nereikalingi žmonės“ buvo pakankamai sunkus, šis atvirkščiai – šviesus, nors šiek tiek melancholiškas“, - antrąjį M. Martinsono filmą, kuriame teko vaidinti, apibūdino A. Mamontovas.

Darbas Honkonge su garsia vietos kino kompanija „October Pictures“ jam paliko neišdildomą įspūdį. Tiesa, kartais kultūrų skirtumai keldavo nepatogumų ir net režisieriaus pyktį. „Filmavimo metu juokaudavome: „Ką mes galime padaryti, jei susiduriame su 3 tūkst. metų istorija“.

Per ilgą laiką susiformavo griežtos darbo ir elgesio taisyklės, kurios europiečiams kartais gali pagadinti nervų. Jie yra puikūs gamintojai, atlikėjai, bet, išskyrus šefą, nė vienas neturi nė menkiausios sprendžiamojo balso teisės. Kinai buvo iki menkiausių smulkmenų pasirengę filmavimui: kiek apšvietimo naudos, kokie daiktai, kur tiksliai turi gulėti. O filmo kūrimas, kaip ir bet kuris kūrybinis procesas, yra improvizacija. Kai Maris sugalvodavo ką nors pakeisti, jie tiesiog sustodavo ir visiškai nebežinodavo, ką daryti. Tada reikėdavo juos vėl smulkiai instruktuoti. Maris pyko, bet aš raminau, kad apsiginkluotų kantrybe. Ten pykčio rodymas yra blogas tonas“, - subtilybes pasako A. Mamontovas.

Į rugsėjį vyksiančią naujo M. Martinsono filmo „Amaya“ premjerą Vilniuje žada atvykti ir garsi japonų aktorė Kaori Momoi, filme vaidinusi pagrindinę heroję. „Ji - miela ir draugiška moterėlė. Nors Japonijoje yra didelė žvaigždė, elgėsi labai paprastai. Paskutinę filmavimo dieną surado geriausią Honkonge sušių restoraną ir pasikvietė mus vakarienės“, - apie garsią japonų aktorę, vaidinusią pasaulinės šlovės sulaukusiame filme „Geišos išpažintis“, sakė lietuvis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją