Graikijos užsienio reikalų ministras Georgas Papandrėjus (George Papandreou) ir Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) pirmininkas Chuanas Antonijas Samarančas (Juan Antonio Samaranch) pernai įkūrė Tarptautinį olimpinių paliaubų centro fondą, kuris turėjo propaguoti paliaubų idėją, nuo senų laikų buvusią vienu iš olimpinių idealų.

Antradienį surengęs valdybos posėdį, JTO fondas atidengė bronzinio balandžio skulptūrą. Ceremonijoje dalyvavo JTO generalinis sekretorius Kofis Ananas (Kofi Annan) ir fondui atstovavęs buvęs JAV valstybės sekretorius Henris Kisindžeris (Henry Kissinger).

Spaudos konferencijoje G.Papandrėjus (Georg Papandreou) sakė, kad Graikija, olimpinių žaidynių tėvynė, šiuo metu yra apsupta smurto Kosove, Makedonijoje, Artimuosiuose Rytuose, ji pati yra įsivėlusi į konfliktą su Turkija.

Ch.A.Samarančas (Juan Antonio Samaranch), kuris šiais metais pasitrauks iš TOK prezidento pareigų, taip pat paskelbė, kad komitetas skirs 100 tūkst. dolerių JTO kovai su AIDS besivystančiose šalyse, ypač Afrikoje. Kiek anksčiau šį mėnesį tą pačią sumą AIDS fondui skyrė ir K.Ananas (Kofi Annan), gavęs Filadelfijos laisvės medalį ir su juo skiriamą piniginį apdovanojimą.

Olimpinių paliaubų idėja nėra nauja. 1994 metais per olimpines žaidynes Lilehameryje, Norvegijoje, buvo trumpam nutrauktos kovos Bosnijoje. Ši pertrauka leido UNICEF pradėti skiepijimo kampaniją. 2000 metų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse po ta pačia vėliava žygiavo Pietų ir Šiaurės Korėjų komandos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją