2 valg. šaukšt. sviesto,
1 ½ stiklinės nevirtų ilgagrūdžių baltų ryžių,
1 smulkintas svogūnas,
1 stiklinė pjaustytų morkų,
1 stiklinė razinų,
3 stiklinės vištienos sultinio,
¾ stiklinės nevirtų laukinių ryžių,
2 stiklinės šaldytų žirnelių,
120 g marinuotų raudonųjų pipirų,
1 stiklinė anakardžių riešutų,
1 šaukštelis druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimo būdas:

1. Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydykite sviestą. Sudėkite ilgagrūdžius ryžius, svogūną, morkas ir razinas, pakepinkite 3-5 minutes, arba kol svogūnas suminkštės. Užpilkite sultiniu ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 20-25 minutes.

2. Tuo tarpu kitoje gilioje keptuvėje užvirkite 1 ½ stiklinės vandens, įberkite druskos, sudėkite laukinius ryžius, sumažinkite ugnį ir kaitinkite 45 minutes. Nusausinkite.

3. Kai ryžių/razinų masė paruošta (ryžiai išvirę), įmaišykite laukinius ryžius, žirnelius, raudonuosius pipirus, riešutus ir truputį pakaitinkite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją