2 valg. šaukšt. sviesto,
1 ½ stiklinės nevirtų ilgagrūdžių baltų ryžių,
1 smulkintas svogūnas,
1 stiklinė pjaustytų morkų,
1 stiklinė razinų,
3 stiklinės vištienos sultinio,
¾ stiklinės nevirtų laukinių ryžių,
2 stiklinės šaldytų žirnelių,
120 g marinuotų raudonųjų pipirų,
1 stiklinė anakardžių riešutų,
1 šaukštelis druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimo būdas:
1. Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydykite sviestą. Sudėkite ilgagrūdžius ryžius, svogūną, morkas ir razinas, pakepinkite 3-5 minutes, arba kol svogūnas suminkštės. Užpilkite sultiniu ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 20-25 minutes.
2. Tuo tarpu kitoje gilioje keptuvėje užvirkite 1 ½ stiklinės vandens, įberkite druskos, sudėkite laukinius ryžius, sumažinkite ugnį ir kaitinkite 45 minutes. Nusausinkite.
3. Kai ryžių/razinų masė paruošta (ryžiai išvirę), įmaišykite laukinius ryžius, žirnelius, raudonuosius pipirus, riešutus ir truputį pakaitinkite.
Skanaus!