Ne visi žino, kad mūsų pamėgtos sausučių verbos yra vadinamos Vilniaus verbomis, nes yra būdingos ir rišamos tik mūsų krašte ir yra unikalus Vilniaus kultūros paveldas.

Verbai atgyvenus, ją sudegindavo, nes dėl dulkių ir trupėjimo nebepatogu būdavo jas laikyti namuose.

Kadangi verbos yra vieni gražiausių lietuvių tautodailės kūrinių, todėl kilo mintis jas pagerbti, aktualizuoti verbų tradiciją, panaudojant būtent jų puošybines savybes. Taip pat norisi bent pabandyti išsklaidyti nuobodulį tiems, kurie iš tolo vengia su tradicijomis susijusių renginių. Todėl renginys nebus aklas tradicinių apeigų atkartojimas, per kurį vienąkart papročiai praranda ryšį su nauja karta. Veikiau tai bus viena tradicijos interpretacija, skatinanti tradicijų palaikymą, pridedant „kažką nuo savęs“.

Kaip Vilniečiai, jaučiamės pilnateisiai, šiek tiek pranašesni ir labiau įpareigoti ieškoti būdų verbų tradicijai palaikyti.

Kovo 27 d., šeštadienį, kviečiame visus ant Vingio parko tilto Žvėryne, kur vyks meninė-edukacinė ekspozicija, knygų mainai, vaikiškų drabužėlių mainai bei dovanojimas ir maisto produktų rinkimas skurstantiems.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją