„Mano galva, brandžiausiai ant imtynių kilimo grumiasi panevėžietis Kristupas Šleiva ir Romas Fridrikas iš Visagino. Eilinį kartą nugalėtojus išugdė klaipėdiečiai, kaip visada tarp čempionų yra ir Joniškio bei Šiaulių rajono atletų. Norėtųsi sulaukti geresnių rezultatų iš Vilniaus ir Kauno atletų, juolab, kad jie turi neblogas treniruočių sąlygas“, - įspūdžiais dalijasi O. Antoščenkovas.

Lietuvos pirmenybėse netruko ir kuriozų. Trenerio Vladimiro Audicko auklėtinis K. Šleiva buvo per lengvas - svėrė tik 37 kilogramus. Kad teisėjai jam leistų varžytis jaunių amžiaus grupėje, reikia būti bent vienu kilogramu sunkesniu.

Kristupas degė noru grumtis, todėl „priaugino“ svorį, išgėręs litrą mineralinio vandens. Ryžtas pasiteisino – K. Šleiva tik finale nusileido varžybų šeimininkui Justui Galkinui ir iškovojo sidabro medalį svorio kategorijoje iki 42 kilogramų.

Varžybose Klaipėdoje kovojo 102 sportininkai.

Lietuvos graikų-romėnų imtynių jaunių pirmenybių nugalėtojais svorio kategorijose tapo:


42 kg Justas Galkinas (Klaipėda);
46 kg Andrius Jurevičius (Vilnius);
50 kg Brendonas Kuodis (Vilnius (LOSC) – Anykščiai);
54 kg Rūtenis Uginčius (Klaipėda);
58 kg Vaidotas Dervinis (Joniškis);
63 kg Benas Keršys (Joniškis);
69 kg Remigijus Guntis (Vilnius (LOSC) – Šiaulių rajonas);
76 kg Romas Fridrikas (Visaginas);
85 kg Viktoras Gergelis (Visaginas);
100 kg Tomas Galkus (Šiauliai – Šiaulių rajonas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją