Oficialaus BMW atstovo Lietuvoje „Krasta auto“ vadovės Astos Bagdnovaičienės teigimu, naujasis prestižinių didelių automobilių atstovas pasižymi BMW automobiliams būdingu sportiškumu ir elegancija bei puikiomis dinaminėmis savybėmis, kurių išskirtinumą turėtų pajusti kiekvienas išbandęs naująjį automobilį.

„BMW 5 serijos modeliai turi ypatingą paklausą ne tik Europoje, bet ir Lietuvoje, tad esame tikri, kad ir šis modelis patiks BMW gerbėjams, vertinantiems išskirtinį vairavimo malonumą, stabilumą ir komfortą”, – sakė A.Bagdonavičienė.

BMW 5 serijos sedanas debiutuoja su septynių variklių gama, kurią sudaro keturi benzininiai (550i, 535i, 528i, 523i) ir trys dyzeliniai (530d, 525d, 520d) varikliai. Nuo birželio modelių gamą pasipildys ir BMW 520i versija, o nuo rugsėjo mėn. – BMW 535d.

A.Bagdonavičienės teigimu, BMW 520d su 184 AG varikliu ir automatine jo įjungimo/išjungimo funkcija (Auto Star Stop Function) yra šio segmento lyderis, nes pasižymi geriausiais galingumo ir degalų sąnaudų rodikliais. Šio modelio vidutinės degalų sąnaudos tesiekia 5 l/100 km, o CO2 emisija – tik 132 g/km. Tuo tarpu labiausiai iš variklių išsiskiria ir didžiausio dėmesio yra vertas BMW 550i 407 AG aštuonių cilindrų variklis su dviguba turbina ir High Precision kuro įpurškimo sistema.

Naujasis BMW 5 serijos sedanas nuo savo pirmtakų skiriasi patobulinta važiuokle ir stabdymo technologija, užtikrinančia maksimalų saugumą bei didžiausią vairavimo malonumą. Šiame modelyje, kaip ir kituose BMW 5 serijos automobiliuose, yra įdiegtos tokios degalų taupymo technologijos, kaip oro vožtuvų kontrolė (Active Air Flap Control), stabdymo energijos kaupimo funkcija (Brake Energy Regeneration), automatinė automobilio variklio įjungimo/išjungimo funkcija (Auto Star Stop Function), mažo pasipriešinimo padangos (Low Friction Tyres) ir tinkamo pavarų keitimo momento indikatorius (Gearshift Point Indicator).

Debiutuojantis BMW 5 serijos sedanas Lietuvoje kainuoja nuo 143 tūkst. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją