Pasak bendrovės, naujoji paslauga skirta visiems norintiesiems sutartu laiku paskambinti skambučio prie taksofono laukiančiam asmeniui arba perskambinti.

Mokant už vietinius ir tarpmiestinius skambučius į taksofoną, piko ir ne piko valandomis bus taikomas vienas tarifas - 0,49 lito už minutę.

"Lietuvos telekomo" atstovė spaudai Diana Ročienė pripažino, jog paskambinti į pajūrio regiono taksofonus buvo galima ir anksčiau, tačiau, anot jos, tai nebuvo nei techniškai kokybiška, nei bendrovės centralizuotai teikiama paslauga.

"Dabar bendrovė nusprendė teikti paslaugą, kai bus suvienodinti tarifai bei nustatyta konkreti taksofonų, į kuriuos galima paskambinti, numeracija, Be to, naudojantis nauja technologija bus užkirstas kelias galimoms apgavystėms naudojantis šia paslauga", BNS sakė D. Ročienė.

Pasak jos, anksčiau skambinant į taksofonus, priklausomai nuo taksofono buvimo vietos, abonentai mokėjo arba pagal vietos, arba pagal tarpmiestinius tarifus.

Skambinti bus galima į prie skaitmeninių stočių prijungtus taksofonus, prie kurių bus nurodytas abonentinis (8 900) 9 xx xx numerių plano taksofono numeris. Skambinti bus galima tik "Lietuvos telekomo" fiksuoto telefono ryšio tinkle (skambučiai iš užsienio ir mobiliojo ryšio tinklų negalimi).

Pasak D. Ročienės, paskambinti bus galima į maždaug 6 tūkst. taksofonų. Iš viso Lietuvoje yra apie 7 tūkst. taksofonų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją