Į gamyklą bus investuota daugiau nei 420 mln. svarų sterlingų. Tikimasi per metus Sunderlande pagaminti apie 50 tūkst. „Nissan Leaf“. Šiemet šis modelis bus pradėtas gaminti Japonijoje, o nuo 2012 m. – ir JAV.

„Renault-Nissan“ aljansas pirmauja pagal užmojus elektromobilių gamyboje. Minėtos kompanijos kartu planuoja į šią sritį investuoti apie 4 mlrd. eurų ir per metus gaminti apie 500 tūkst. elektromobilių.

„Reuters“ taip pat rašo, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė nori tapti pirmaujančia šalimi pagal turimą mažai aplinką teršiančių automobilių parką ir šiam tikslui pasiekti skirs 360 mln. svarų paramą „Ford“ ir „Nissan“ kompanijoms. Pinigai skirti gamtai draugiškų technologijų vystymui.

„Ford“ per artimiausius 5 metus planuoja investuoti 1,5 mlrd. svarų mažai aplinką teršiančių automobilių vystymui ir Didžiojoje Britanijoje sukurti apie 2,8 tūkst. darbo vietų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją