Mes, Europos piliečiai, gyvenantys kaimynystėje su Rusija, pasisakome prieš Prancūzijos Vyriausybės ketinimą parduoti „Mistral“ Rusijai.

Pasak Rusijos karinio laivyno vado Vladimiro Vysotskio, „Mistral“ klasės kariniai laivai smarkiai padidins Rusijos laivyno kovines ir manevravimo galimybes. Per 2008 m. rugpjūčio mėnesį vykusį Rusijos ir Gruzijos karą toks laivas būtų leidęs Juodosios jūros laivynui įvykdyti savo misiją Gruzijoje per 40 minučių, o ne per 26 valandas“.

Norime priminti Prancūzijos Vyriausybei, kad Rusija vis dar yra okupavusi tam tikras Gruzijos teritorijas; pažeisdama susitarimą, pasirašytą su Prancūzijos prezidentu.

Rusijos vadovai jau ne kartą grasino suskaldyti Ukrainą ir nevengti kištis į kaimyninių šalių reikalus, siekdami apginti savo „rusakalbius“ tėvynainius. Neseniai Kremliaus Saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas pareiškė:

„Grėsmės nacionaliniam saugumui atveju neatmetama galimybė smogti agresoriui branduolinį smūgį“;

Rusija peržiūri branduolinio ginklo panaudojimą prieš įprastinę ginkluotę „ne tik stambaus masto, bet ir regionų ar netgi vietos kariniuose veiksmuose“.

Praėjusiais metais pratybų metu Rusija imitavo karinę oro ir jūros ataką prieš Lenkiją ir Lietuvą.

Visai neseniai Rusijos ministras pirmininkas V.Putinas pareiškė apie ketinimą prijungti Gruziją prie Rusijos Federacijos.

Atsižvelgdami į kaimyninėms šalims grėsmę keliančius įvykius bei tai, kad Rusijos piliečiai neturi jokių galių kontroliuoti savo vadovų veiksmus, prašome Prancūzijos Vyriausybės prisiminti įsipareigojimus taikai ir atšaukti „Mistral“ laivų pardavimą Rusijai Europos solidarumo vardan.

Peticiją  galima pasirašyti čia.