Didžiausi pokyčiai matomi sunkvežimio išorėje – naujos radiatoriaus grotelės, priekiniai žibintai bei oro paėmimo anga. Neslidūs laipteliai, interjero apdailos patobulinimai ir kitos naujovės dar labiau padidina patogumą ir saugumą.

„Tai yra visokeriopai sukomplektuotas sunkvežimis, – sako „VolvoTrucks" Europos padalinio prezidentas Claesas Nilssonas. – Pristatydami atnaujintą „Volvo FM“ mes norime dar labiau išplėsti šio sunkvežimio galimybes rinkos segmente ir sustiprinti jo, kaip geriausio savo klasėje regioninio krovinių gabenimo sunkvežimio, pozicijas. „Volvo FM“ jau ir anksčiau pasižymėjo patogumu, saugumu ir nedidelėmis degalų sąnaudomis, todėl siekėme jį šiek tiek patobulinti atsižvelgdami į mūsų klientų atsiliepimus.“

Atnaujintas modelis paveldėjo ankstesnius „Volvo FM“ patobulinimus – neseniai atnaujintą „I-Shift“ pavarų dėžę ir „Volvo“ pristatytą naują variklių gamą, kurie pasižymi didesne galia ir naudoja mažiau degalų. Pasak „Volvo“, 13 litrų darbinio tūrio variklio su „I-Shift" degalų sąnaudos, palyginti su ankstesne modifikacija, sumažėjo iki trijų procentų, o variklis išvysto iki 500 AG bei didžiausią 2500 Nm sukimo momentą.

Sunkvežimiai su 11 litrų darbinio tūrio varikliu leidžia gabenti daugiau krovinio bei pasižymi degalų sąnaudų efektyvumu. Taip pat galima rinktis EEV (nekenksmingumo aplinkai požiūriu patobulintos transporto priemonės) reikalavimus atitinkančius D13 ir D11 variklių variantus.

Atnaujintas „Volvo FM“ klientams taip pat suteikia daugiau pasirinkimo galimybių. Pavyzdžiui, „Volvo“ dabar pristato kabinų paketų gamą nuo aukščiausio iki bazinio lygio. „Naujieji kabinų paketai klientams suteiks daugiau galimybių rinktis ir sunkvežimį optimaliai pritaikyti konkretiems vairuotojų patogumo ar mažesnių išlaidų poreikiams, todėl padidės veiklos našumas bei pelningumas“, – sakė C.Nilssonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją