K. Copely kojos traumą gydėsi nuo praėjusių metų rudens. Dėl traumos šokėjai nedalyvavo ir Europos pirmenybėse.

Pasak L. Vanagienės, pasitarus su D. Stagniūnu ir poros treneriu Igoriu Špilbandu, nuspręsta čempionate nedalyvauti siekiant „neprisidaryti dar didesnių bėdų“. Dabar Lietuvos čiuožėjai pradės ruošis kitam sezonui.

Praėjusių metų pasaulio čempionate K. Copely ir D. Stagniūnas užėmė 14-ą vietą.

Pasirodys B. Rožinskaitė ir S. Ambrulevičius

Tačiau ant Turino ledo išvysime Lietuvos jaunimą. Moterų ir vyrų solistų varžybose pasirodys 17-mečiai Beatričė Rožinskaitė bei Saulius Ambrulevičius.

L. Vanagienė pasidžiaugė S. Ambrulevičiaus pasirodymu pasaulio jaunimo čempionate praėjusią savaitę. Už trumpąją programą gavęs 42,10 balo, kaunietis čiuožėjas užėmė 32-ąją vietą.

„42,10 balo – jo geriausias asmeninis rezultatas. Mes labai tuo džiaugiamės. Tik jis padarė klaidų darydamas suktukus, nors juos moka kaip du kart du. Per juos Saulius nepateko į finalą. Su šuoliais, kas sunkiausia, susitvarkė, tačiau atlikdamas paskutinį elementą atsipalaidavo“, – pasakojo L. Vanagienė.

Federacijos vadovė tikisi, kad po šio pasirodymo sportininkas labiau savimi pasitikės pasaulio čempionate.

„Pakeitėme po Europos čempionato naujus batus, naujas pačiūžas. Europos pirmenybėse jam nutrūko kablys, kur veriasi „šniūrai“. Jis čiuožė su laisvu batu, atsileido bečiuožiant, už tai ir rezultatas buvo silpnas“, – teigė L. Vanagienė.

L. Vanagienė patenkinta ir pasaulio jaunimo čempionate debiutavusios 14-metės Rimgailės Meškaitės rezultatu – ji aplenkė 21 merginą ir liko 34-a.

DELFI primena, kad praėjusių metų pasaulio pirmenybėse S. Ambrulevičius liko 49-as, B. Rožinskaitė – 48-a.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją