Nuo ceremoningų viduramžių laikų, kuomet kilmingos merginos vieną įteikdavo išsirinktam gerbėjui iki niekingo periodo, kuomet jos tapo šėtoniškais žudikų ginklais (XV amžiuje Italijoje užnuodytos pirštinės būdavo įteikiamos kaip dovanos priešams), šie menkučiai daikčiukai išlaikė amžių išbandymus. Neseniai jų buvo atsiprašyta ir jos tapo praktišku daiktu, privalomu turėti šaltu metų laiku.

Tačiau dabar viskas kitaip. Trumpos, ilgos, dryžuotos ir taškuotos, prabangios ir įmantrios pirštinės pripildė rudens podiumus pačiomis įvairiausiomis formomis, tarp kurių buvo ir grubus seksualumas, ir žavesys, ir sportiškas valiūkiškumas. Prada kolekcijoje dėmesio centre atsidūrė gyvos spalvos ir milžiniškos proporcijos; Marc iš Marc Jacobs taip pat pabrėžė spalvą žaismingais, bepirščiais mazgais, o Gucci kolekcijoje Tom Ford, kaip ir įprastai, pasirinko ypatingai seksualias ilgas pirštines virš alkūnių arba suspaustas ties riešu.

“Tai aksesuaras, kuris pastaruosius kelerius metus buvo ignoruojamas,” teigia Reed Krakoff, Coach prezidentas ir vykdantysis kūrybos direktorius. “Dabar jos nėra paprastos ir tiesmukos. Jos yra kur kas modernesnės, su kailiniais apsiuvais, dideliais metalo dirbiniais, nėriniais ar žiedeliais.”

Žinoma, rudens meilė trijų ketvirčių ilgio rankovėms porą stilingų pirštinių paverčia privalomomis. Tai yra tobulas būdas suteikti įvairumo tradicinei moterų išvaizdai. Tačiau drąsios spalvos – raudona, elektrik mėlyn – arba grafiniai raštai suteikia naujumo ir gaivumo įspūdį. Tuo pat metu ypatingai glotnios alkūnes siekiančios pirštinės gali dar labiau sustiprinti berankovės palaidinės ar koketiškos suknelės seksualumo įspūdį. Pažvelkite į šias seksualias Aleksandro Pogrebnojaus ir Vidos Simanavičiūtės pirštines su kaspinais!

“Tai yra elegancijos sugrįžimas,” teigia pirštinių dizaineris Daniel Storto, kurio rankomis siūti kūriniai pasirodė Madonna “American life” vaizdo klipe. Jis vadina dabartinį podiumų susižavėjimą “užmiršto aksesuaro sugrįžimu ir galimybe jaunesnei kartai mėgautis pirštinėmis. Pirštinėse,” priduria jis, “svarbiausia yra smagumas. Jos į madą ir vėl sugrąžina keistas užgaidas.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją