Tokie rusų planai bus įgyvendinami kartu su partneriais „Renault SA“ ir „Nissan Motor“. Pranešama, kad ir ateityje didžiąją „AvtoVaz“ gaminamų automobilių dalį sudarys „Lada“ modelis. Tikimasi, kad jeigu 2020 m. bus pasiekta 1,2 mln. mašinų gamyba, iš jų 1 mln. bus „Lados“.

„AvtoVaz“ vadovas Igoris Komarovas jau anksčiau teigė, kad šiemet rusai ketina pagaminti 400 tūkst. automobilių, jeigu šalyje pagerės ekonominė situacija.

Per pirmus du šių metų mėnesius Rusijoje nupirkta 34 proc. mažiau automobilių nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Tačiau tikimasi, kad jau kovo mėnesį automobilių pardavėjai atsigaus, nes šalyje šią savaitę prasidėjo automobilių parko atnaujinimo programa. Pagal šią programą, senesnę nei 10 metų mašiną iškeitus į naują, Rusijoje pagamintą automobilį, bus suteikiama 50 tūkst. rublių (apie 4250 Lt) dotacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją