Amerikietė sociologė Yvonne Rossdale visada jautė, kad tai neteisybė, todėl atliko tyrimą – palygino 1200 amerikiečių moterų krūtinės dydžio ir intelekto koeficiento duomenis, praneša rol.ru.

Tyrimo rezultatai sociologę nemaloniai nustebino: „Nors man ir nemalonu tai pripažinti, tačiau paaiškėjo, kad moterų, kurios turi didelę krūtinę, intelekto koeficientas vidutiniškai aukštesnis 5–10 balų“, – pasakė Y. Rossdale, kuri pati nešioja tik pirmo dydžio liemenėlę.

Tyrimo dalyvės buvo suskirstytos į penkias kategorijas pagal krūtinės dydį nuo mažiausio iki didžiausio, vėliau jos turėjo atlikti standartinį IQ nustatymo testą.

Paaiškėjo, kad didele krūtine apdovanotų moterų rezultatai vidutiniškai 10 balų didesni nei tų moterų, kurių krūtinė mažesnė. Netgi tos moterys, kurių krūtinė vidutinio dydžio, surinko 3–5 balais daugiau nei moterys su plokščia krūtine.

Tad kodėl niekas neįtaria, kad didžiakrūtės moterys tokios intelektualios? Y. Rossdale nuomone, dėl to kalti būtent vyrai! Jei pašnekovė gamtos apdovanota moteriškais iškilumais, vyrai nekreipia dėmesio į jos intelektą, o varvina seilę apie ją svajodami.

„Net jei moteris, apdovanota didele krūtine, ims su vyru aptarinėti Einšteino reliatyvumo teoriją, jis sugebės galvoti tik apie jos iškirptę ir vėliau nė neprisimins, apie ką ji kalbėjo. Vyrų atmintyje dažniau lieka informacija apie pašnekovės seksualumą, o ne apie intelektą.“