Iki šiol šis renginys buvo organizuojamas du kartus per metus. Tačiau, atsižvelgus į kolekcininkų pageidavimus, nutarta jį rengti dažniau.

„Laiko ratu“ – tai antikvarų ir kolekcininkų suvažiavimas Lietuvoje. Renginio dalyviai prašė galimybės dažniau susirinkti Kaune, todėl mugė prekybos miestelyje „Urmas“ bus rengiama keturis kartus: kovo, gegužės, rugpjūčio ir spalio mėnesiais.

Šiųmetėje mugėje pirmą kartą organizuojamas antikvarinių daiktų aukcionas, kurio metu pirkėjai galės varžytis dėl vertingų daiktų kainos, sužinoti daugiau informacijos apie vertybę.

Prie tarptautinio antikvarinių daiktų ir sendaikčių turgaus „Laiko ratu“ prisijungė ir senovinių auto, moto technikos mėgėjų būrys, kurie šventės metu pristatys savo turimą techniką. Lankytojai galės išvysti „antram gyvenimui“ prikeltus amerikietiškų ir europietiškų bei nostalgiją keliančių legendinių tarybinių automobilių modelius.

Šventės metu pirmą kartą Lietuvoje bus pristatyta senovinių kasos aparatų kolekcija. Kolekcija buvo ilgai restauruojama, ieškomos autentiškos jų detalės. Du šios kolekcijos aparatai yra ypač seni (1891 m.), pagaminti iš medžio.

Visą savaitgalį vyksiančioje šventėje iš viso dalyvaus daugiau kaip 600 dalyvių. Per 300 antikvarų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir kitų užsienio šalių prekiaus įvairia senovine atributika: senovinių automobilių ir motociklų detalėmis, meno dirbiniais, paveikslais, indais, interjero detalėmis, baldais, laikrodžiais, monetomis, originaliais tarpukario ir pokario laikus menančiais įvairios paskirties daiktais.

Šventėje šurmuliuos ir tradicinė Lietuvos tautodailininkų, amatininkų, ūkininkų mugė, kurioje prekiaus daugiau kaip 300 prekybininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją