Viešojo konkurso komisija pasiūlė Valstybės turto fondui priimti sprendimus dėl tolesnės "Alitos" privatizavimo konkurso eigos.

VTF privatizavimo direktorius Antanas Malikėnas Eltai sakė, kad Turto fondas sprendimą privalo priimti per tris darbo dienas. Neatmetama galimybė, kad "Alitos" privatizavimas gali būti nutrauktas ir konkursas skelbiamas iš naujo.

"Gali būti įvairių variantų, iš jų ir konkurso rezultatų anuliavimas", - teigė VTF pareigūnas. Dėl "Alitos" konkurso nugalėtojo ir privatizavimo skaidrumo abejojo ir Premjeras Algirdas Brazauskas, kiti valstybės pareigūnai. Premjerui negatyvios informacijos apie potencialų "Alitos" pirkėją L. Boscą ir su juo susijusius asmenis buvo pateikusios teisėsaugos institucijos. Ši medžiaga buvo nagrinėta pakartotinai.

Valstybė parduoda 83,77 proc. "Alitos" akcijų. Pradinė paketo kaina buvo 50 mln. litų, arba 0,82 lito už 1 lito nominalo akciją. L. Bosca už kontrolinį "Alitos" akcijų paketą pasiūlė daugiau kaip 90 mln. litų. Šiais metais "Alita" planuoja pasiekti 90 mln. litų apyvartą ir uždirbti apie 6 mln. litų pelno.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją