Penktadienį šiuos asmenis pasitinkančius LFF generalinį sekretorių Julių Kvedarą bei jo padėjėją Robertą Mackevičių tuomet aplenkė LFF viceprezidentas Vytautas Zimnickas. Jis sutiko UEFA delegatus prie lėktuvo trapo ir susodinęs juos į Seimo transporto skyriui priklausantį baltą "VW Transporter" (valstybiniai numeriai LRS 199 - aut.) išsivežė iš oro uosto.

Nevogė

Penktadieninį savo poelgį V.Zimnickas aiškina tuo, jog jis gavo iš tarptautinių organizacijų raštą, informuojantį apie delegacijos atvykimą, todėl ir pasitiko delegatus. "Jokiais būdais nevogiau jų. Sutikau kaip priklauso. Man buvo parašyta, jog atvyksta ir duoda dvi valandas susitikti. Susirinko norintieji susitikti, nuvažiavom, pasitikom, ir tiek", - teigė LFF viceprezidentas.

Kaip aiškino V.Zimnickas, UEFA delegatai buvo pasitikti su Seimo mašina (ją užsakė socialdemokratas Juozas Olekas, kuris yra ir Gatvės vaikų futbolo federacijos viceprezidentas) prie lėktuvo trapo vien todėl, kad jie nėra eiliniai žmonės. "Tai UEFA vykdomojo komiteto nariai, pakankamai aukšto lygio pareigūnai, todėl ir buvo atitinkamai sutikti", - sakė V.Zimnickas.

Susitiko

Nepaisydami šio, švelniai tariant, nesusipratimo, UEFA delegatai J.Mifsudas ir M.Benzas šį savaitgalį ne kartą buvo susitikę tiek su dabartine Lietuvos futbolo valdžia, tiek ir su nepatenkintaisiais ja. Tačiau po šių susitikimų ir vieni, ir kiti pateikia skirtingus svečių verdiktus.

Pasak J.Kvedaro, šeštadienį, prieš LFF neeilinę konferenciją įvykusį UEFA delegatų susitikimą su Vykdomojo komiteto nariais, svečiai patarė baigti kivirčus ir pasiūlė visiems dirbti futbolo labui. "Pralaimėjusieji turi pripažinti nesėkmę ir netrukdyti dirbantiesiems", - citavo UEFA delegatų žodžius J.Kvedaras.

Paklaustas, ar svečiai iš UEFA pripažino dabartinę LFF valdžią, LFF generalinis sekretorius tvirtai tarė: "Aišku, pripažino".

Prezidentas

Tačiau yra ir kitokių nuomonių. V.Zimnickas, paklaustas, ar atvykę delegatai pripažino jį kaip LFF prezidentą, atsakė vienareikšmiškai: "Žinoma. Vykdomajame komitete būtent taip ir buvau pristatytas".

Po tokių žodžių aišku tik viena: Lietuvos futbolo pasaulyje tebevyksta karas dėl valdžios. Tiesa, V.Zimnickas teigia, jog jis nekovoja dėl prezidento sosto. "Šių susitikimų tikslas buvo, kad esama kolizija išsispręstų ir kad Lietuvoje būtų vienas prezidentas. Praėjo pusė metų, bet pagal UEFA ir FIFA interneto puslapių informaciją prezidentas yra Zimnickas. Esu prezidentas visur, išskyrus Lietuvą. Taip reikia suprasti?" - klausė LFF viceprezidentas.