Iš pradžių tai buvo Revoliucijos simbolis, parodantis Prancūzijos technologinę pažangą per paskutiniuosius 10 metų, bet vėliau jis visam pasauliui tapo Paryžiaus simboliu.

Statybų metu Eifelio bokštas metė iššūkį visoms įprastoms architektūros taisyklėms. Dabar tai yra televizijos bokštas visam Paryžiui ir jo apylinkėms. Iš trečio bokšto aukšto atsiveria puikus Paryžiaus ir Ile-de-France vaizdas, aprėpiantis 70 km bet kuria kryptimi.

Bokšte įrengtas ir Gustavo Eiffelio kabinetas. Šis inžinierius laimėjo konkursą pateikdamas projektą, kuris tuomet buvo vadinamas „bokštu su varžtais“. 12 tūkst. geležinių dalių, sudarančių grakščias arkas, yra sujungtos 2,5 mln. kniedžių.

Eifelio bokštas buvo nauja pramoninių statybų kryptis, nors savo laiku konservatyvesni stebėtojai jo atžvilgiu yra išsakę nemažai sarkastiškų komentarų. Visi manė, kad bokštas yra trumpalaikis statinys, kuris netrukus sugrius, todėl buvo planuojama jį išardyti po 20 metų, o 1910 metais bokšto išardymo planas buvo atidėtas dar 70 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją