Reikės:

500 g kiaulienos išpjovos,
2 obuolių,
1 svogūno galvutės,
2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
1 stiklinė daržovių arba vištienos sultinio,
2 lauro lapelių,
1 valg. šaukšt. miltų,
1 valg. šaukšt. garstyčių,
pundelis petražolių,
druskos ir pipirų pagal skonį.

1. Kiaulieną supjaustykite skersai raumens skaidulų maždaug 2 cm pločio riekelėmis. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis juostelėmis. Miltus dubenėlyje sumaišykite su druska.

2. Aliejų įkaitinkite keptuvėje ir apkepinkite jame mėsą, kol pasidengs plutele. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite iki geltonumo.

3. Ant apkepintos mėsos su svogūnais užberkite miltus, sumaišytus su druska. Gerai išmaišykite ir truputį pakepinkite

4. Ant mėsos sudėkite obuolių juosteles ir truputį pakepinkite. Paskui pamažu supilkite sultinį ir suberkite prieskonius. Leiskite sultiniui užvirti, paskui sumažinkite karštį ir pastoviai maišant pakaitinkite dar 10 min. Paruoštą patiekalą pagardinkite garstyčiomis ir papuoškite smulkintomis petražolėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją