Ketvirtadienį buvo prekiauta 33 bendrovių akcijomis, iš kurių 17 brango ir tik 7 pigo, tuo tarpu aktyviausiai buvo prekiauta "Rokiškio sūrio" (ROKS) vertybiniais popieriais, kurių kaina pakilo 0,22 proc. iki 46,6 lito, o apyvarta siekė 156,2 tūkst. litų. Sesijos metu pieninės akcijų kaina svyravo 45,5 - 47 litų intervale.

Verta pastebėti, kad daugiausiai sandorių buvo atlikta už akcijas mokant po 47 litus, kai buvo eliminuota visa akcijų pasiūla iki 48 litų taško. Panašu į tai, kad strateginio investuotojo beieškančios bendrovės akcijos pradeda grįžti į buvusį kainos lygį.

Vienu didžiausių kainos kilimu, galėjo pasigirti "Anykščių vyno" (ANYK) akcijos, kurių kaina padidėjo 8,16 proc. iki 0,53 lito, o apyvarta siekė 40 tūkst. litų. Neabejotinai maksimalus kilimas buvo iššauktas naujienų, kad "Artrio-2" ir Valstybės turto fondas pasirašė vyndarių privatizavimo sutartį.

Pagal Anykščių įmonės akcijų pirkimo - pardavimo sutartį per penkias darbo dienas "Artrio-2" už 72,93 proc. "Anykščių vyno" akcijų turi sumokėti 20 mln. ir 1 litą arba po 0,558 lito už vieną akciją.

Įdomesnių naujienų rinkai pateikė "Sanitas" (SANI) - bendrovės posėdyje buvo pristatyta bendrovės turto įvertinimo ataskaita pagal kurią grynoji "Sanito" įmonės vertė 2003 m. rugpjūčio 31 d. buvo 47,4 mln. litų, vienos bendrovės akcijos vertė 8,53 Lt.

Šio įvertinimo reikėjo norint prie farmacijos bendrovės prijungti UAB "Baltijos finansų vystymo grupė". Nepaisant ypatingai teigiamo bendrovės įvertinimo, jos akcijomis ketvirtadienį biržoje nebuvo prekiauta.

JT finansų analitikas Marius Dubnikovas

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 331676).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją