Privatizavimas vyksta skaidriai, čia jokios korupcijos nėra", sakė ministras, pasiryžęs pateikti Seimo frakcijoms ir papildomos informacijos.

A. Paulauskas, susitikęs su ūkio ministru ir Valstybės turto fondo direktoriumi Povilu Milašausku, domėjosi, ar elektros tinklų privatizavimas vyksta skaidriai, ar užtikrinta konkurencija siekiant didžiausios kainos, ar nėra pažeidimų ir ES normų neatitikimų. Seimo vadovas taip pat teiravosi, ar po privatizavimo nebrangs elektros kainos.

A. Paulauskas buvo informuotas, kad dėl "Rytų skirstomųjų tinklų" varžysis keturi pirkėjai (su "Vilniaus prekybos" bendrove susijusių asmenų susivienijimas, Vokietijos "E. On Energie", Estijos "Eesti Energia" ir Lenkijos "Polskie Sieci elektroenergetyczne SA" antrinė įmonė), o dėl "Vakarų skirstomųjų tinklų "- du (jau minėtas "Vilniaus prekybai" artimas susivienijimas bei "Achemos" grupė).

"Konkurencija tarp šių kompanijų yra gana aštri, kas leis užtikrinti neblogą kainą", tikisi Seimo Pirmininkas. A. Paulauskas buvo patikintas, kad nustatant privatizavimo sąlygas nei vidaus, nei tarptautiniai teisės aktai nebuvo pažeisti.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją