„Tikimės, kad iš esmės nauja rinkoje „Mobiliojo interviu“ paslauga išplės daugelio žiniasklaidos atstovų galimybes bei palengvins kasdienį jų darbą“,– sakė „Bitės GSM“ Verslo klientų departamento direktorius Lionginas Šepetys. Įdiegusi mobiliojo interviu paslaugą BNS, vėliau „Bitė GSM“ ją ketina pristatyti ir kitiems žiniasklaidos atstovams.

„Pasitelkdami pažangias idėjas ir technologijas, padedame pagrindus naujos kartos žiniasklaidos ir mobiliosios visuomenės bendradarbiavimui“,– sakė BNS direktorius Rimantas Šimkus. Pasak jo, šiuo metu yra kuriamas modernus žinių kaupimo ir sklaidos projektas, o „Mobilusis interviu“ yra reikšminga šio projekto dalis.

„Bitės GSM“ paslauga BNS buvo įdiegta per rekordiškai trumpą laiką – vos tris savaites. Jau nuo spalio 1 dienos BNS žurnalistams paskambinus pašnekovams ir pasirinkus specialią funkciją „interviu įrašymas“, pasibaigus pokalbiui garso įrašas automatiškai perduodamas į redakcijos serverį bei žurnalisto e-pašto dėžutę.

„Naujosios paslaugos dėka žurnalisto ir jo pašnekovo pokalbis operatyviai pasiekia centrinę redakcijos būstinę ir galima nedelsiant pradėti rengti medžiagą“,– teigė R.Šimkus. Jo teigimu, atsiveria naujos galimybės taupyti lėšas ir laiką, skirtą informacijos surinkimui. Be to, garso įrašai saugomi vieningai kuriamoje duomenų bazėje.

Ypač daug dėmesio skiriama ir mobiliojo interviu konfidencialumui. Interviu automatiškai įrašomas tik iš tam tikrus numerius turinčių mobiliųjų telefonų ir persiunčiamas tiesiai į redakcijos duomenų saugyklas. Žurnalistas, kaip to reikalauja profesinė etika, iš anksto įspėja pašnekovą, kad jų pokalbis yra įrašomas.

IVR („Interactive Voice Response“) technologijų pagrindu sukurtas „Mobilusis interviu“ - ne vienintelė „Bitės GSM“ paslauga, kurią bendrovė pritaikė BNS poreikiams. „Bitė GSM“ taip pat įdiegė virtualų privatų tinklą (MPLS VPN), sujungiantį šiuo metu keliose miesto esančias BNS žurnalistų darbo vietas, GPRS bei interneto skirtosios linijos paslaugą. Be to, „Bitei GSM“ patikėta ir BNS serverių priežiūra.

Tikimasi, kad kompleksinis informacinių technologijų BNS atnaujinimo projektas leis ne tik žymiai greičiau pasiekti informaciją, paspartins žinių pateikimo procesus, bet ir pagerins interneto puslapio pasiekiamumą, buhalterinių ir kitų sistemų darbą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją