Šiuo tikslu GSK pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kauno antstolio Raimundo Stanislausko kontora.

Kaip žinoma, GSK užsiima ikiteisminiu skolų išieškojimu. Praktika rodo, kad daugiau nei 80 proc. skolų galima išieškoti gražiuoju - be teismo.

„Paprastai skolininkai patys yra suinteresuoti grąžinti skolas. Tokiais atvejais GSK, matydama skolininkų geranoriškumą, visada stengiasi padėti skolininkui: sudaryti su juo skolos grąžinimo grafiką, gauti kompensacijas, persikelti į mažesnį butą ir t.t.,“ – sako GSK vykdomasis direktorius A.Vengrys. – „Tačiau visada atsiranda piktybinių skolininkų, kurie nors ir turėdami prabangų butą ar kelis butus, gražius automobilius, dideles pajamas, vis dėlto nemoka mokesčių už šilumą. Dėl tokių skolininkų turi kentėti kiti, aplink gyvenantys ir sąžiningai mokesčius mokantys gyventojai.“

Pasak A.Vengrio, per pirmas 6 darbo savaites GSK susisiekė praktiškai su visais „Kauno energijos“ skolininkais. Didžioji skolininkų dalis jau pradėjo grąžinti arba sugrąžino skolas, su tūkstančiu jų yra sudaryti skolų mokėjimo grafikai. Bet liko nemažai skolininkų, kurie piktybiškai ignoruoja „Kauno energijos“ ir GSK geranoriškumą.

„Jei su skolininku geranoriškai nesutariama dėl skolos grąžinimo, verta pagalvoti apie teisminį skolos išieškojimą. Tokiu atveju paprastai yra areštuojamas skolininko butas, o skolininkas iškeldinamas,“ – sako A.Vengrys.

Kad išieškojimas būtų efektyvus, GSK yra linkusi poteisminį išieškojimą perduoti savo partneriui – profesionaliai antstolių kontorai”. Pastaroji jau yra iškeldinusi iš buto ne vieną „Kauno energijos“ skolininką.

Pagal neseniai pasirašytą sutartį GSK ėmėsi išieškoti daugiau nei 10 mln. litų “Kauno energijos” skolų. Iš viso per 15000 kauniečių šilumos energijos tiekėjai “Kauno energijai” skolingi 30 mln. litų, vienas skolininkas vidutiniškai skolingas 2000 litų. Per 6 darbo savaites GSK padėjo Kauno energijai susigrąžinti 430 tūkst. Lt .

Visoje šalyje komunalininkai ir šilumos tiekėjai GSK perdavę išieškoti skolų už daugiau nei 50 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją