Kitos uostamiesčio baldų gamybos bendrovės teigia negalėsiančios įdarbinti tiek iš "Klaipėdos medienos" atleidžiamų specialistų. Todėl darbo rinkos ekspertai prognozuoja, jog šios naujos bedarbių minios išlaikymo rūpesčiai užgrius ant mokesčių mokėtojų pečių.

Beje, "Klaipėdos medienos" akcininkai netrukus žada sukurti naujų darbo vietų, tačiau ne Klaipėdoje.

Pasak "Klaipėdos medienos" personalo direktorės Ritos Stankevičienės, žmonės atleidžiami dėl ekonominių priežasčių bei dėl šiuo metu vykdomų struktūrinių pertvarkymų įmonėje.

"Klaipėdos mediena" pradėjo klijuotos faneros gamybos pertvarkymą ir ruošiasi gaminti didelę paklausą užsienio ir Lietuvos rinkose turinčią drėgmei atsparią fanerą. Tokios produkcijos gamybai tiek darbuotojų, kiek dabar yra įmonėje, tikrai nereikia", - sakė R. Stankevičienė.

Anot jos, darbuotojai atleidžiami arba šalių susitarimu, arba pačios įmonės iniciatyva. "Klaipėdos medienos" personalo direktorė sakė negalinti komentuoti, ar darbuotojai bus atleidžiami ir kitais metais, ir teigė, esą į sėkmingai dirbantį naująjį "Klaipėdos medienos" baldų fabriką perkelti atleidžiamų darbuotojų nėra galimybės.

Rugpjūtį, kai jau buvo patvirtinti pirmieji planai atleisti darbuotojus, "Klaipėdos medienos" generalinis direktorius Arvydas Žygis tvirtino, kad visą naujojo įmonės fabriko produkciją nuperkantis Švedijos baldų prekybos koncernas "Ikea" yra pasirengęs didinti užsakymus.

Jau rugpjūtį vieno naujojo fabriko darbuotojo našumas viršijo planuotą 25 tūkst. litų per mėnesį vienam žmogui ribą. Nepaisant to, "Klaipėdos mediena" nusprendė pasiekti, kad ši riba pasiektų 30 tūkst. litų per mėnesį. Anksčiau "Klaipėdos mediena" skelbė, jog jos planuojama 2003-ųjų apyvarta - apie 138 mln. litų, tikimasi uždirbti apie 4,5 mln. litų grynojo pelno.