Anot A.Brazausko, kitąmet tiesioginės išmokos žemės ūkiui bus 424 mln. litų - apie 40 proc. ES išmokų lygio, o iš biudžeto jis gaus dar 160 mln. litų. Bendras žemės ūkio finansavimas tokiu atveju bus 7 kartus didesnis nei dabar, rašo "Lietuvos rytas".

Šįmet tiesioginės išmokos žemdirbiams siekia 84 mln. litų.

"Manau, komentarų čia jau nereikia. Komentaras galėtų būti tik toks, kad telieka sugebėti tuos pinigus paimti", - interviu dienraščiui teigė A.Brazauskas.

Tačiau jis mano, kad galbūt būtų tikslinga tuos 160 mln. litų, kurie jau numatyti biudžeto projekte, nukreipti socialiniams ir buitiniams kaimo reikalams - sveikatos apsaugai pagerinti, naujiems gydytojų etatams, kabinetams, transportui.

Premjeras pripažino, kad kitąmet Vyriausybei reikės daug skolintis ir pirmiausia - žemės ūkiui: "Tiesiogines išmokas iš ES gausime tik kitų metų lapkritį, o gal ir dar vėliau. Tačiau mokėti žmonėms reikės visą laiką. Todėl teks papildomai skolintis keletą šimtų milijonų litų. Tačiau skolų dydis nepažeis ES nustatytų apribojimų".

2004 metais numatyta papildomai skirti apie 200 mln. litų biudžetinių darbuotojų algoms padidinti. Vidutiniškai 80-90 litų didės mokytojų, bibliotekininkų, medicinos darbuotojų atlyginimai.

A.Brazauskas taip pat pranešė, kad jau parengtas įstatymo projektas, pagal kurį numatoma mokėti po 30 litų už vaiką nuo 3 iki 6 metų. Tai valstybei kainuos papildomai 36 mln. litų.

Prarastiems rubliniams indėliams kompensuoti Vyriausybė kitąmet numato skirti 105 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją