Lietuvos Vyriausybė rezervuotai vertina LAL antrinės bendrovės pardavimą, kol neišspręsta, kas bus daroma su pačiomis "Lietuvos avialinijomis", rašo "Verslo žinios".

Lenkijos dienraštis "Warsaw Business Journal", remdamasis SAS prezidento Joergeno Lindegaardo (Jiorgeno Lindegardo ) teiginiais, paskelbė, kad SAS sieks įsigyti Lenkijos oro bendrovę LOT ir LAL antrinę bendrovę "Lietuva".

"SAS šiuo metu negali pasigirti pelningumu, ir vienas būdas, kaip tai pataisyti - tiesiog įsigyti pelningai dirbančias bendroves", - aiškino SAS padalinio Lenkijoje vadovas Karis G.Karlssonas (Karis Karlssonas).

SAS viešųjų ryšių vadovas Ulfas Thorne (Ulfas Tornė) paneigė, kad šiuo metu SAS derasi dėl "Lietuvos" ar LOT įsigijimo. Tačiau jis patvirtino, kad nuostolių patirianti SAS iš tikrųjų ieško galimybių plėstis Šiaurės ir Rytų Europos skrydžių rinkoje, kad pataisytų bendrovės padėtį.

"Šiuo metu mes nediskutuojame ir nesiderame nei dėl vienos iš šių kompanijų", - sakė U.Thorne ir pridūrė, kad SAS prieš keletą mėnesių turėjo progą įvertinti LAL, o dar 1999 metais - LOT, tačiau abiem atvejais atsisakė įsigyti akcijų paketus šiose bendrovėse.

Šį pavasarį SAS dalyvavo konkurse įsigyti 34 proc. "Lietuvos avialinijų" akcijų, tačiau vėliau iš jo pasitraukė. SAS rugsėjį už 22 mln. JAV dolerių iš Danijos "Maersk Air" įsigijo 49 proc. "Estonian Air" akcijų.

Iki šių metų pabaigos LAL ketina parduoti tris iš keturių antrinių įmonių - "Lietuvą" (100 proc. akcijų), "Aero-chef-LAL" (50,8 proc.) bei "Aviaturą ir partnerius" (52 proc.). Antrinės bendrovės "LAL Cargo" likimas bus sprendžiamas jau kitąmet.

"Komentuoti, manau, dar anksti, nes, mūsų žiniomis, SAS kol kas tiktai domisi oro kompanija "Lietuva" ir LOT", - sakė LAL visuomeninių ryšių atstovas Giedrius Šniukas.

Ministro pirmininko patarėjas privatizavimo klausimais Saulius Spėčius sakė, kad Vyriausybė informacijos apie SAS planus neturi, tačiau LAL antrinės bendrovės pardavimą vertino atsargiai.

"Pirmiausia turime matyti, ką darysime su "Lietuvos avialinijomis". Kol nebus aiškaus vaizdo, atsisakyti dalies bendrovės negalėsime", - sakė jis.

LAL nuostoliai pirmąjį šių metų pusmetį siekė 3,7 mln. litų. Nuostoliai iš pagrindinės veiklos buvo net 11,5 mln. litų. LAL vadovai tikisi, jog metus bendrovė baigs pelningai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją